Dalaman İlçe Belediyesi’nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Sezer Durmuş başkanlık etti. Toplantıda, AK Partili ve CHP’li belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Toplantıda,  geçmiş dönem belediye bütçesi ve harcamalar ele alındı.

40 KİŞİ İSTİFA ETTİ, 10 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIK

DALAMAN’DA KAÇAK YAPIYA VATANDAŞLAR TEPKİLİ, YETKİLİLER SESSİZ DALAMAN’DA KAÇAK YAPIYA VATANDAŞLAR TEPKİLİ, YETKİLİLER SESSİZ

Belediye Başkanı Sezer Durmuş, toplantıda yaptığı açıklamada, “2023 ile 2024 yıllarında 504 geçici 694 kişi işe alınmış. Girip çıkanlar var. O sebeple yüksek. Güncel personel sayımız 480. Bunun 262’si son beş ayda işe alınmış. Özellikle Ocak 15’ten sonra 192 kişi, Kasım’dan bu yana 262 kişi alınan mevsimlik çalışanımız var. Bugün itibariyle 40 kişi istifa eden oldu. 8-10 kişiye yakın kişiyi de biz çıkışını verdik. Bazı birimleri, güvenlik alanlarını daraltıyoruz. Güvenlik ihtiyacı duyulmayan yerlere hizmet veriyoruz. Bu da belediye bütçesin sarsıyor.”

57 MİLYON TL BORCUMUZ VAR

 “Dalaman Belediyesi’nin 2024 yılının aylık geliri 8 milyon 791 bin TL. Yıllara göre piyasaya borçlarımız 2019 yılında 631 bin TL, 2020 yılında 97 bin TL, 2021 yılında 146 bin TL, 2022 yılında 759 bin TL, 2023 yılında 19 milyon TL, 2024 yılında ise 17 milyon TL borcumuz var. Toplam borcumuz 38 milyon 992 bin TL. Bunlar piyasa olan borçlarımız. Şartlı kasadan kullanılmaması gereken 18 milyon 614 bin TL de kullanılmış. Bununla birlikte güncel borcumuz 57 milyon 607 bin TL.”

8 MİLYON GELİRİMİZ VAR, 18 MİLYON GİDERİMİZ

“Bizi en büyük sıkıntıya sokan gelirimiz. 8 milyon 791 bin TL gelirimiz var. Personel giderimiz ise 18 milyon civarında. Bu bizi zorluyor. Her ay kasa 10 milyon açık veriyor. Araç giderlerimiz var. Ayrıca yatırım yapmamız gerekiyor. Bizi zorlamaktadır. Bahane sığınacak halimiz yok. En kısa zamanda ortadan kaldıracağız. Tasarruf tedbirlerine başladık. 2023 yılında sadece vidanjör hizmeti adı altında 2 milyon TL para harcanmış. Büyükşehre yazı yazdık. Bir tahsisli vidanjör aracı gelecek. Kullanılmayan araçlar vardı belediyede… Kamyon, otobüs, mini bir kepçe vardı. Bakımları yaptırdık. Büyükşehre devredip oradan yeni veya ikinci el kullanılacak araçları alacağız. Görüşmeleri yaptık. İnşallah en kısa sürede toplanıp tüm dalaman halkına hizmet edeceğiz.” dedi.

AÇIKLAMA SONRASI TARTIŞMA YAŞANDI

Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un açıklaması sonrası AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ertuğrul ile Durmuş arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya diğer meclis üyeleri de katıldı. Ertuğrul, “Faizli bir borçlanma bulunmamaktadır. Bir banka kredisi kullanmadık. Bunu özellikle belirtmek isterim.” Diye karşılık verdi. Başkan Durmuş ise “262 kişi işe alamazsınız. 8 milyon para geliyor. 19 milyon personel gideri var bizim geldiğimizde. Öyle seçim yatırımı yapmak için, insanları kandırmak için…” cevabını verdi.

ERTUĞRUL’DAN DURMUŞ’A: ŞOV YAPMAYIN

Bunun üzerine Ertuğrul, Durmuş’u şov yapmakla suçladı. Durmuş, bunun üzerine, “Biz şov yapmıyoruz. Siz yaparsınız. Belgeye dayalı konuşuyoruz. Kullanılmaması gereken parayı bile kullanmışsınız.” İfadelerini kullandı. Ertuğrul ise yapılan yatırımlara değindi.

BAŞKAN, AK PARTİ’NİN YATIRIMLARINI KÜÇÜMSEDİ

Başkan yatırımlardan gençlik merkezinin salonun için 50 bin kişilik ilçe için 65 kişilik salon yapıldığını iddia etti. Ertuğrul da başkana “Siz daha iyisini yapın” karşılığını verdi. Zaman zaman tansiyonu yükselen tartışma bir süre devam etti. Başkan Durmuş, tartışma sonunda salonu terk etti. Ardından, Ertuğrul ile salonda bulunan diğer meclis üyeleri arasında tartışma bir süre daha sürdü.