Gündem Haberleri

Cuma günleri resmi tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor?

Daha önce bir kez daha gündemde olan ve Hibrit çalışma modeli olarak gösterilen mesai saatleri yeniden belirleniyor. Peki, buna göre; Cuma günleri resmi tatil mi oluyor?

Abone Ol

Geçtiğimiz seneler içerisinde tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını ile beraber bazı Avrupa ülkelerinde 4 günlük mesai modeline geçilmiş ve Türkiye’deki çalışanlar bu konunun üzerine gitmişti. Son iddialarla birlikte buna bağlı olarak okullarında Cuma günleri tatil olmakla beraber 4 günlük eğitim öğretime geçileceği söylendi.

Şu anda Türkiye’de halen daha devam eden 5 gün çalışma ve haftada 2 gün izin modeli uygulanırken Avrupa’da bazı ülkelerde 4 gün çalışma ve 3 günlük izin sisteminin aktif olması bunun ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağını gündeme taşıdı.

CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Son iddialarla beraber Avrupa’da bazı ülkelerin Cuma günleri de dahil olmakla beraber Cumartesi ve Pazar günlerinde de tatil yaptıkları ve sadece 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) mesai yaptıkları kaydedildi. Ancak şu anda ülkemizde böyle bir sistem mevcut olmadığından Cuma günleri resmi tatil değildir.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL Mİ?

Okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeniden gündemde kendisine yer bulan 4 gün okul 3 gün tatil haberleri sosyal medyada yeniden atağa geçti. Norveç'te önceden belirlenen bazı pilot okullarda yeni modellemeye geçildiği ve bu sistemden verim alınması halinde bunun kalıcı hale gelmesi için çalışmaların yapılacağı söylendi. Ancak şu ana kadar Türkiye'deki okullarda 4 gün okul 3 gün tatil sistemi olmadığından Cuma günleri okullar açıktır.