TÜRKİYE'DE FAALİYET GÖSTEREN SİYASİ PARTİ SAYISI BELLİ OLDU! TÜRKİYE'DE FAALİYET GÖSTEREN SİYASİ PARTİ SAYISI BELLİ OLDU!

CHP içindeki tartışmalar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın eski genel başkanları Kemal Kılıçdaoğlu'na karşı sert ifadeler kullanmasıyla alevlendi. Cumhuriyet Halk Partisi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partinin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle disipline sevk etti. Özcan'ın, Kılıçdaroğlu'nun "Bana sadık 50 vekil var." şeklindeki iddialarına "50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" şeklinde tepki göstermesi, parti içinde büyük yankı uyandırdı.

TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Kemal Kılıçdaroğlu ise bu sözlerin kendisine ait olmadığını belirterek, Özcan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde." ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİMİ TANJU ÖZCAN'I DİSİPLİN KURULUNA SEVK ETTİ

Tartışma daha da alevlenirken, Tanju Özcan da Kılıçdaroğlu'na karşı sert bir yanıt verdi. Özcan, "Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem." şeklinde açıklama yaparak gerilimi artırdı. CHP yönetimi, yaşanan bu gerginlik üzerine Tanju Özcan'ı disipline sevk etme kararı aldı. Parti içindeki bu sürtüşme, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.