Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Aydın Ayaydın, Bodrum'daki su sorunu nedeniyle Muğla BŞB Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi sert dille eleştirmişti.

Ayaydın'a yanıt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığı'ndan geldi. Türkan Saylan Kültür ve Yaşam Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, "Yüzde 22 fark ile seçimi kaybeden Aydın Ayaydın, yenilgiyi kabullenemeyip Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye saldırmaya başladı" dedi.

Ayaydın’ın eleştirilerinin, seçimi kaybetmesini kabullenemeyişinden dolayı olduğunu ileri süren Balcı, şunları söyledi:

BODRUM'DA KAÇAK BARAKA VE MİNİBÜS EKİPLERCE YIKILDI BODRUM'DA KAÇAK BARAKA VE MİNİBÜS EKİPLERCE YIKILDI

MUĞLA BÜROKRASİSİNİ DİZAYN ETME ARZUSU

AK Parti Muğla teşkilatlarında yarattığı kargaşa ve kavga ortamını perdeleme ve kendisine taraftar toplama telaşında olduğunu düşündüğüm Sayın Ayaydın’ın gerçekleri yansıtmayan ve tamamen mesnetsiz iddiaları karşısında bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Şu an itibariyle AKP’de bir görevi ve sıfatı olmadığını bildiğimiz Sayın Ayaydın’ın Muğla halkını eksik ve yanlış bilgilerle yanıltma çabası beyhude bir algı operasyonudur.

Bu algı operasyonlarının başarıya ulaşmasına ne Muğla halkı ne de Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri asla izin vermeyecektir. Sayın Aydın Ayaydın’ın Bodrum’un su sorunu üzerinden siyaset yapma hevesinin arka planında Muğla siyasetini ve Muğla bürokrasisini dizayn etme arzusu olduğunu çok iyi görüyor ve biliyorum. Daha 4 ay önce Muğlalılardan sandıkta gereken cevabı alan Aydın Bey’i bu hevesinden vazgeçmeye davet ediyorum.

EĞER MUĞLA'YA HİZMET ETMEK İSTİYORSA

Eğer Muğla’ya ve Muğla halkına gerçekten hizmet etmek istiyorsa her seçim döneminde Marmaris ve Fethiye körfezlerini temizlemek üzere Muğla’ya getirilen ancak 1 Nisan sabahları ortadan kaybolan gemilerin körfezlerimizi temizlemesini sağlasın.

Eğer Muğla’yı gerçekten düşünüyorsa alt yapıya ciddi bir yatırım yapılmasını sağlamak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bulunan ve 4 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın masasında onaylanmayı bekleyen yurt dışı kaynaklı kredinin imzalanması için ricacı olsun. Aydın Ayaydın’ın eski öğrencisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Muğla halkı adına yapılacak olan bu ricaya olumlu cevap vereceğini ve Sayın Aydın Ayaydın’ı geri çevirmeyeceğini ümit ediyoruz."

LÜKS VİLLASININ BAHÇESİNDEN AHKAM KESİYOR

Muğla’nın sorunları, milyon Avroluk villaların bahçelerinden yanlış bilgilerle ahkam keserek giderilemez. Aydın Bey, CHP’li belediye başkanlarını yersiz ve haksız bir şekilde suçlamak yerine Türkiye ekonomisini 20 seneye önceye götürüp dünyada 69. sıraya gerileten, Dünya Bankası’nın ‘ 2024 Kadın, İş Dünyası ve Hukuk’ raporuna göre kadınların tüm hukuki haklarda yakaladığı eşitliğin ölçüldüğü sıralamada Ruanda, Uganda ve Mozambik’in ardında 89. olmamızı sağlayan, hukukun üstünlüğü kategorisinde ise dünyada 148, Avrupa ülkelerinde 45 ülke arasında sondan ikinci sırada olmamızı sağlayan kendi partisini sorgulasın. AKP’ye ve tek adam rejimine bu eleştirileri yapmayan ya da yapamayan Sayın Ayaydın, belediye başkanlarımıza her sataştığında karşısında CHP örgütlerini bulacak."

AYDIN AYAYDIN: NEREDE O PROJELERİNİZ? ÇIKIN MUĞLALILARDAN BODRUMLULARDAN ÖZÜR DİLEYİN

CHP'NİN GÖZÜNDEN BODRUM'DAKİ SU KRİZİ

Öncelikle bu yaranın neden büyüdüğüne bakmak gerekir. Turizmin başkenti olan ve ülkemize çok önemli miktarda döviz girdisi sağlayan Bodrum’un, CHP’li bir belediye tarafından yönetiliyor olmasından dolayı merkezi hükümet tarafından cezalandırıldığı açıkça ortadadır. Bodrum’un turizm bölgesi olması nedeniyle en önemli ve en gözde yerlerinde imar planı yapma yetkisi bakanlıklardadır.

Hal böyle iken; Bodrum’un yapılaşmaya açılmaması gereken birçok noktası hükümet tarafından imara açılmış ve doğamız katledilmiştir. Zaten kıt olan su kaynaklarımız, imara açılan yerlerdeki devasa inşaatlarda kullanılmaktadır. Bodrum’un su kaynakları çarpık yapılaşma ve imar rantına kurban edilmektedir. Su kaynaklarının böyle ağır bir yükü kaldırması mümkün değildir. ‘Mumcular Barajı’nın suyunun biteceği belliydi neden önlem alınmadı?’ sorusuna gelince; bu soruna önlem olarak yıllardan bu yana Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Geyik Barajı’nda bulunan suyu Bodrum’a aktaralım, Bodrumlu vatandaşlarımızın içme suyu sorunu ortadan kalksın’ şeklinde birçok öneri sunuldu.

Hatta barajın satın alınması ile ilgili de Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından birtakım girişimlerde bulunuldu. Ancak maalesef tüm bu girişimler olumsuz yanıtlandığı gibi ilgili kurumlar tarafından da alternatif çözüm üretilmedi. Hükümet çözüm üretmek yerine her geçen gün Bodrum halkının su sorununun artmasına sebep olunmuştur. Yetkinin devlet kurumlarında olması sebebiyle çare üretmek ve Bodrum halkının su sorununu çözmek yerine hükümetin adım atmaması nedeniyle her geçen gün Bodrum halkına bedel ödetilmektedir."

AYDIN AYAYDIN: NEREDE O PROJELERİNİZ? ÇIKIN MUĞLALILARDAN BODRUMLULARDAN ÖZÜR DİLEYİN AYDIN AYAYDIN: NEREDE O PROJELERİNİZ? ÇIKIN MUĞLALILARDAN BODRUMLULARDAN ÖZÜR DİLEYİN

Editör: Haber48 Editör