Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun geri döneceği iddiaları gündemdeyken, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partinin başına geçmek istediği iddialarını doğruladı.

Kılıçdaroğlu önceki gün Soyer'in adaylığıyla ilgili soruya, "Onu Tunç Bey'e soracaksınız. Bana değil" yanıtını vermişti. Soyer bugün yaptığı açıklamada "Bu ülkenin aydınlık geleceğine inanmış ve bunun için hiç durmaksızın çalışmış bir insan olarak mücadeleye devam edeceğim. Elbette genel başkanlık da bu mücadelenin verileceği en önemli görevlerden biridir" ifadeleriyle söylentileri doğruladı.

T U N Ç S O Y E R

Kılıçdaroğlu ve Soyer, önceki gün İzmir'de akşam yemeğinde bir araya gelmiş ve CHP'deki kurultay sürecine dair fikir alışverişinde bulunmuştu.

YARKADAŞ AÇIKLADI

Gazeteci Barış Yarkadaş'a görüşmeyle ilgili detayları aktaran Tunç Soyer'in şunları söylediği belirtildi:

Çok verimli bir konuşma oldu, partiden çok Türkiye'yi konuştuk. Bu ülkenin aydınlık geleceğine inanmış ve bunun için hiç durmaksızın çalışmış bir insan olarak mücadeleye devam edeceğim. Elbette Genel Başkanlık da bu mücadelenin verileceği en önemli görevlerden biridir ve ben dillendirmeden bu göreve layık görülmek büyük bir gururdur. Bu süreçte, nerede ihtiyaç varsa orada olacağım

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: Sözde üst düzey PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MİT'ten Gara'da nokta operasyon: Sözde üst düzey PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Hayatı iyileştirme sanatı olarak gördüğüm siyaseti, bedeli ne olursa olsun, son nefesime kadar sürdüreceğim ve bu inancı paylaşanlarla birlikte çalışmaya ve siyaset üretmeye devam edeceğim."

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'İN AYAĞI KIRILDI CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'İN AYAĞI KIRILDI