Bodrum

CENNET KOY'DAKİ KAÇAK TESİS İSYAN ETTİRDİ!

Bodrumda, valilik ve Orman Bakanlığı'nın "Kaldırın" talimatı verdiği, belediyenin ise yıkım kararı çıkardığı Cennet Koy'da ruhsatsız işletilen turistik tesis yıllardır faaliyetlerine uyarılara aldırış etmeden devam ediyor. Ormanlık araziye tel örgü çekip turnikeli kapı koyan tesis, Bodrumlu çevrecileri isyana sürükledi. Kapının kaldırılmasını ve koyun halka açılmasını isteyen Bodrumlu halk ile tesisin önünde tartışma yaşandı.

Abone Ol

Bodrum'a bağlı Gölköy Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü, birinci derece arkeolojik ve doğal sit alanında halka açık olan Cennet Koy'un iki Cumhurbaşkanlığı seçimi arası Muğla Çevre Vakfınca (MUÇEV) özel bir şirkete kiralandığı biliniyor. Açılan tesisler için yapılan şikayetler sonrası Bodrum Belediyesi işletmenin ruhsatını iptal etti, öte yandan tepkiler üzerine  yıkım kararı alındı.

2024 YAZI İÇİN İSKELE DİKİLDİ

Valilik ve Orman Bakanlığı'nın "Kaldırın" talimatının aksine tesisin gün geçtikçe büyüme kaydettiği görüldü. Tesisteki restoran, kafeterya, tuvalet, kaçak iskele ve sosyal tesisler yıkılmazken 2024 yaz sezonu için iskele yapıldığı belirlendi. Bodrum Kent Konseyi ve Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi, eylem yapıp Cennet Koy'daki kaçak inşaatın kaldırılması için harekete geçti.

KAÇAK TESİS, ORMANLIK ALANA TURNİKELİ DEMİR KAPI KOYDU

Tesis, 3 yıldır kaçak olarak faaliyet gösterip ve resmi kurumların uyarılarını ve cezalarını ciddiye almazken bu kez koydaki ormanlık alanı tel örgü ile çevirip kapısına da dev turnikeli demir kapı koydu. Ormanlık alanı ve Cennet Koy'u özel arazi gibi kullanan tesise tepki olarak, halktan gelen şikayetler üzerine dün öğle saatlerinde Bodrum Kent Konseyi ve Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi üyeleri tarafından kapı önünde basın açıklaması yapılmak istendi.

ÇEVRECİLERE VE BASIN MENSUPLARINA TEHDİTLER SAVURDULAR

Dev demir kapının önünde toplanarak basın açıklaması yapmak isteyen çevrecilere, tesis yetkilileri, koruma olduklarını söyleyen gençler tepki göstererek açıklamayı engellemeye çalıştı. Böylece çevreciler ile tesis işletmecileri ve korumalar arasında gerilim yaşandı.