Casperlar çetesi, hem işledikleri adi suçlarla hem de sosyal medya üzerinden yaydıkları alçak ve küstah propagandalarıyla bir kez daha gündemde. Çete, İstanbul Ümraniye’de şehit düşen polis Şeyda Yılmaz'ın katledilmesi olayı ile çirkin yüzlerini bir kez daha gösterdi. Casperlar çetesi sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak 27 yaşındaki polis Şeyda Yılmaz​'ı Ümraniye​'de şehit eden, 19 yaşındaki suç makinesi Yunus Emre Geçti​'ye sahip çıktıklarını ilan ederek devleti küstah sözlerle hedef aldı.

CASPERLAR ÇETESİ NEDİR? CASPERLAR ÇETESİ LİDERİ KİM? BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Casperlar çetesinin lideri Barış Boyun, 1984 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak olaylar çıkaran Boyun'un liderliğindeki örgütün suçları, daha sonra boyut değiştirerek uluslararası ilişkilere kadar vardı. Barış Boyun ve alt grubu Daltonlar Çetesi, Kolombiya Kartellerinden esinlendikleri motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlerle anılmaya başladı.

2017 yılı öncesinde mafya lideri Bilal Yaman ile birlikte hareket eden Barış Boyun, Bilal Yaman'ın 2017 yılında tutuklanıp hapse girmesinden sonra organize suç örgütünün başına geçti. Savcılığın iddianamesinde örgütün mali kaynakları; silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticareti olarak açıklandı.

BARIŞ BOYUN NEREDE?  NASIL YAKALANDI?

Barış Boyun, 22 Mayıs 2024 tarihinde Türk ve İtalyan polis ekiplerinin ortak operasyonuyla İtalya'da tutuklandı. İtalyan RAI haber sitesi, İtalya başbakanı Giorgia Meloni'nin Ocak 2024 Türkiye ziyareti esnasında Recep Tayyip Erdoğan'ın Giorgia Meloni'den Barış Boyun'un iadesini istediğini açıkladı.

DALTONLAR ÇETESİ İLİŞKİSİ

Barış Boyun, farklı çeteleri alt birimine katarak Balkanlardaki mafya oluşumlarına para karşılığı taşeronluk yapıp cinayetler işledi. Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir (Can Dalton) liderliğindeki Daltonlar Çetesi, Barış Boyun emrinde işledikleri saldırılarla gündeme geliyor. İddialara göre Atina Suikastı sonrası Barış Boyun ve Daltonlar Çetesi yol ayrımına girdi. 

DALTONLAR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Antalya merkezli 6 ilde 21 Eylül 2024 tarihinde Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen "KUYU-27" operasyonu sonucu elebaşılığını yurt dışında tutuklu olarak bulunan Beratcan Gökdemir’in yaptığı organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı. "KUYU-27" operasyonu ile Daltonlar çetesi olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi.

ANADOLU KASABALARINDAN GELEN 20-25 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLERİ ÇETEYE TETİKÇİ OLARAK KATIYORLAR!

Çete sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapıp Anadolu kasabalarından gelen 20-25 yaş arasındaki gençleri çeteye tetikçi olarak bünyesine katıyor.

CASPERLAR ÇETESİ OLAYLARI

Basına yansıyan bilgilere göre Barış Boyun'a bağlı çete, 4 farklı çete ilde çatışıp taraflar arasında çıkan olaylarda 20 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Onlarca cinayetten sorumlu olan Casperlar çetesinin basına yansıyan ilk cinayeti, 21 Ekim 2021'de görüldü. Kubilay Küçükaslan isimli kişi bir restoran çıkışı çete tarafından öldürüldü.

64 yaşında baba olan Kürşad Yılmaz bebeğiyle Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti! Yakup Kürşad Yılmaz kimdir? Nereli? 64 yaşında baba olan Kürşad Yılmaz bebeğiyle Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti! Yakup Kürşad Yılmaz kimdir? Nereli?

Tarihler 16 Nisan 2022'yi gösterdiğinde Kasımpaşaspor'un tribün lideri olan ve Emrah Ayverdi Çetesine de mensup olan Yüksel Ustahüseyin Daltonlar Çetesinin motosikletli timi tarafından öldürüldü.

8 Eylül 2022'de Sırbistan'da aktif olan büyük uyuşturucu çetesi Skaljari'nin yöneticilerinden olan Jovan Vukotiç, örgütün motosikletli timi tarafından öldürüldü.

22 Eylül 2022'de Barış Boyun'un tetikçileri tarafından gece kulübü önünde silahlı saldırıya uğrayan İstanbul'da ünlü bir gece kulübünde çalışan Yasin Keskin öldü. Saldırı Halil Ay liderliğindeki Anucur Çetesine yönelikti.

Ferhat Mardin'in çetesine mensup Halil Güzel adlı şahıs 15 Ekim 2022'de Barış Boyun çetesi tarafından Bahçelievler'de öldürüldü.

Farklı bir suç örgütü mensubu olan Murat Fırat Canlı adlı kişi de 20 Kasım 2022'de Beyoğlu'nda öldürüldü.

Barış Boyun'un çetesine bağlı Edip Yalçın 18 Ekim 2022'de Gürcistan'da kökeni belli olmayan bir saldırı sonucu öldürüldü.

Anucur Çetesi, 19 Aralık 2022'de Daltonlar Çetesine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Daltonlar Çetesi mensubu Mehmet Emin Kalkan öldürüldü.

Kağıthane'de Daltonlar Çetesi, 24 Aralık 2022'de Anucur Çetesine bağlı bir kafeye motosikletli timle saldırı düzenledi. Çatışmada olayla alakası olmayan Kur'an kursu hocası Ramazan Arslan çatışma arasında kalarak hayatını kaybetti.

Daltonlar Çetesi 14 Ocak 2023'te Haliç Köprüsü üzerinde Anucur Çetesi lideri Halil Ay'a silahlı saldırı düzenledi. Halil Ay sağ kurtulurken Halil Ay'ın yanındaki Cumali Arslan hayatını kaybetti.

Oto galerici Ferhat Yeşilkaya 2 Şubat 2023'te Şişli'de çete mensupları tarafından öldürüldü.

Barış Boyun'un çetesine bağlı Emircan Yılmaz 23 Mayıs 2023'te Abhazya'da kökeni belli olmayan bir saldırı sonucu öldürüldü.

Fransa'da firari olan Halil Ay, 6 Ağustos 2023'te saklandığı çiftlikte Daltonlar Çetesi mensubu Gülbey Dilsiz tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda Halil Ay ve Gülbey Dilsiz öldürüldü.

ATİNA SUİKASTI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 11 Eylül 2023'te çeteye mensup 6 kişi araç içinde kalaşnikof silahla saldırıya uğrayarak olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırı alan aracın sahte plakalı, içinde ölenlerin de sahte pasaport taşıdıkları belirlendi. İddialara göre meslekten ihraç eski bir MİT mensubu, Barış Boyun'un çetesine mensup şahısları Yunanistan üzerinden İtalya'ya götürecekti. Daha sonra eski MİT mensubu tarafından çetenin yeri Barış Boyun'un hasımlarına söylendi. Atina suikasti, Daltonlar Çetesinin suikast tarzı ile motosikletli kişilerce işlendi.

Cinayetten 10 gün sonra Daltonlar Çetesinden 10 kişi intikam hazırlığındayken 21 Eylül 2023'te emniyet ekiplerince tutuklandı. Tutuklananlardan iki kişinin, Atina suikastinde ölen Abdurrahman Tekrü'nün kardeşleri olduğu ortaya çıktı.

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden caniye Casperlar çetesi sahip çıktı! Devleti hedef alan çeteden küstah ifadeler! Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden caniye Casperlar çetesi sahip çıktı! Devleti hedef alan çeteden küstah ifadeler!

Editör: Huri Kaptan