Muğla Haberleri

Büyükşehir İtfaiyesinden Menteşe'de nefes kesen tatbikat! Gerçeği aratmadı...

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası’nda gerçeği aratmayan kapsamlı bir tatbikata imza attı. İtfaiye ekipleri, söz konusu tatbikatta ev, araba yangınına müdahale ederek trafik kazası geçiren bir vatandaşı araçtan çıkardı.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla Menteşe'de kapsamlı bir tatbikat düzenledi. Menteşe Sosyo-kültürel alan yanındaki arazide gerçekleştirilen tatbikat gösterimine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Merve Fidem Barut, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, daire başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tatbikat kapsamında itfaiye ekipleri ilk önce yanan bir eve müdahale ederek alevleri kısa süre içerisinde kontrol altına aldı. Akabinde ekipler bir araç yangınını söndürdü. Kuyuya düşmüş bir yavru kediyi kurtaran itfaiye erleri daha sonra sıkışmalı bir kazaya müdahale etti. Kurtarma tatbikatının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye grup amirlikleri arasında yapılan yarışmada Bodrum İtfaiye Ekip Amirliği birinci oldu.

"İTFAİYE OLAYLARINA ULAŞIM SÜREMİZ 6 DAKİKA 58 SANİYE"

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, "İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde 13 ilçede grup amirliği, 26 itfaiye istasyonu, Afet Koordinasyon merkezi ve 112 acil çağrı merkezi ile il genelinde 41 noktada hizmet veriyoruz. 2014 yılından bu yana 61 bin 192 itfai olaya müdahale ettik. İtfaiye olaylarına ulaşım süremiz 6 dakika 58 saniyedir" dedi.

BAŞKAN KÖKSAL: İTFAİYEMİZİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Tatbikatlar hakkında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal "İtfaiye ekiplerimiz bizler için 7 gün 24 saat görevlerinin başında. İtfaiye ekipleri olası can ve mal kayıplarını en aza indirmek için var gücüyle çalışmaktadır. İtfaiyemizin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.