Muğla Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de ilk sırada! O kuruluştan onuncu kez en yüksek notu aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten onuncu kez en yüksek not olan "AAA" almayı başardı. Ayrıca bir diğer değerlendirme unsuru sonucunda "bbb(+)" seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sıraya yerleşti.

Abone Ol

Üç Büyük kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu Eylül ayında da tekrar en yüksek seviye olan "AAA" olarak açıkladı. Böylece Muğla Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı Nisan ayından bu yana yapılan on değerlendirmede de "AAA" notu alarak güçlü bir mali yapısı olduğunu ispatladı.

"FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRME KABİLİYETİ SON DERECE YÜKSEK" 

Buna göre, ulusal ölçekteki uzun vadeli kredi notu alanında en yüksek derece olan "AAA" notu Büyükşehir Belediyesinin yatırım yapılabilir seviyede ve finansal yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin son derece yüksek olduğu anlamını taşıyor. Öte yandan harcamaların sürdürülebilirliği ve ayarlanabilirliği ile borç ve likidite sağlamlığı gibi ölçütlerde gösterilen başarı; Muğla Büyükşehir Belediyesinin Ankara, İstanbul, Manisa, Bursa, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte kredibilitesi en yüksek kurumlar arasındaki yerini korumasına imkan sağladı.

TÜRKİYE’DE İLK SIRADA 

Diğer yandan Fitch Ratings’in bir değerlendirme unsuru sonucunda "bbb(+)" seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı.

BAŞKAN ARAS: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ ULUSLARARASI KREDİ KURULUŞLARINDAN DA TAM NOT ALMAYA DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Eylül ayında onuncu kez en yüksek not olan AAA aldıklarını belirterek Büyükşehir Belediyesinin yatırımları, projeleri ve hedefleri ile Muğla’ya güven verdiğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR, DÜNYA KENTİ MUĞLA VİZYONU İLE GELECEĞE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR

Başkan Aras konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere dikkati çekti:

"Muğla Büyükşehir Belediyesi devam eden yatırımları, projeleri, hedeflediği Dünya Kenti Muğla vizyonu ile geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dünya’nın en önemli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Eylül ayı kredi notumuzu yine en yüksek not olan AAA olarak açıkladı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen öz kaynaklarımız ve sağladığımız kredilerle Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz. Büyükşehir Belediyemiz hizmetleri ile vatandaşların yanında olurken güçlü mali yapısı, öz kaynaklarını doğru kullanımı ile Muğlalı hemşehrilerimize güven verirken dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından da tam not almaya devam ediyor. Dünya Kenti Muğla vizyonumuz ve hemşehrilerimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz."