Muğla Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, Fransa’daki İklim Zirvesi'nde konuşacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras 26-27 Eylül tarihlerinde tarihlerinde Fransa'nın Nice kentinde düzenlenecek İklim Zirvesi’ne katılacak. Başkan Ahmet Aras, İklim Zirvesi'nde deniz ekosistemleri ve iklim değişikliğine dair stratejiler geliştirmek amacıyla bir konuşma yapacak.

Abone Ol

Fransa’nın Nice şehrinde 26-27 Eylül’de küresel iklim krizine yönelik kapsamlı bir zirve gerçekleştirilecek. Özellikle deniz ekosistemleri ve Akdeniz bölgesindeki etkileri üzerine odaklı İklim Zirvesi’nde  uzmanlar, bilim insanları, siyasi liderler ve iş dünyası temsilcileri bir araya gelecek.

BAŞKAN ARAS FRANSA’DAKİ İKLİM ZİRVESİ'NDE KONUŞACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesinden dün yapılan açıklamaya göre Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da zirveye konuşmacı olarak katılacak.

İKLİM ZİRVESİ'NİN AMACI

Zirvede, iklim değişikliğinin okyanuslar ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla stratejiler geliştirilmesi hedefleniyor. Nice Côte d’Azur Büyükşehir, Nice şehri ve La Tribune gazetesi tarafından düzenlenen etkinlik, yerel ve küresel çözümleri bir araya getirerek deniz ve kıyı bölgelerinde çevresel dayanıklılığı artırmayı da amaçlıyor.

Nice'te 2025'in Haziran ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı'na temel oluşturması beklenen Nice İklim Zirvesi’nde denizlerin korunması ve koruma politikalarının teşvik edilmesiyle ilgili konular masaya yatırılacak. 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da İklim Zirvesi’nde yerel yönetimlerin yükselen deniz seviyeleri ve iklim değişikliği karşısında karşılaştıkları zorluklar ve bunların üstesinden gelmek için yapılması gerekenler üzerine bir konuşma gerçekleştirecek.