Dalaman

BÜST VAR, ATATÜRK YOK! DALAMAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI ŞEVKET TAKAR NEDENİNİ HABER48'E ANLATTI

Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası binanın bahçesine Atatürk büstü yaptırmak istedi ancak alt platform iki yıl önce gelmesine rağmen heykel bir türlü gelmedi. Haber48, Dalaman'ı ikiye bölen konunun detaylarına ulaştı.

Abone Ol

ÖZEL HABER

Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2014 yılında taşındığı binasına Atatürk büstü yaptırmak için harekete geçip yarım bırakması vatandaşın tepkisini çekti.

Oda'nın kapısında Mustafa Kemal Atatürk büstü koymak için platform yaptıran, hatta üzerine de "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" yazısını yazdıran Başkan Şevket Takar, bir türlü heykeli koydurmadı.

Dalaman ahalisi arasında "Atatürk düşmanı" söylentileri yayılan Takar'a olayın aslını sorduk. Haber48'e konuşan Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Takar, müjdeyi verdi.

Sakarya Gazisi bir dededin torunu olan Takar, kimsenin kendisiyle Atatürkçülük yarıştıramayacağını belirterek şunları söyledi:

YILBAŞINA KADAR TAMAMLANACAK

"Gelsinler bana sorsunlar. Bana neden sormuyorlar da sosyal medyada aleyhime kampanya yapıyorlar? Bahçemizdeki Atatürk büstünün daha işi var. Ben bütçe ayarladıkça ağır ağır yapıyorum. Ama buradan uyarayım; Facebook'ta, sağda solda tekrar yazarlarsa 3 ay uzayacak. Arkadaşlarım olduğu için tepki gösteriyorum."

"Benim dedem Sakarya Gazisi. Ailemden birçok siyasetçi ve muhtar çıktı. Atarürk sevdası bir tek onlarda yok, bende de var. Büst konusa gelirsek. Arkasına mermer yapılacak. Firmalardan fiyat aldık, modelleri inceledik. Hatta bazı esnaflar sponsor olup 'başkan biz yaptıralım' dedi. Ama ben kendim yapmak istiyorum. Yılbaşına kadar yapılacak. Bir daha yazarsa yine uzar."

SEZER DURMUŞ'U DESTEKLEDİ DİYE...

"Anladığım kadarıyla beni bu konu yüzünden eleştirenler, 31 Mart Seçimleri'nde Sezer Durmuş'u (Dalaman Belediye Başkanı) desteklediğim için eleştiriyor. Sezer'in intikamını almak isteyen çevreler var. Benim Atatürkçülüğümü hiçbiri tartışamaz. Onların kırmızı çizgisiyse benim de kırmızı çizgimdir. Dedem Demokrat Parti'li, ben Doğru Yolcu'yum. Burada da AK Parti'nin kurucularındanım. Sağcı bir ailenin çocuğu olmam Atatürkçü olmama engel, bu zihniyete göre."

"Şimdi bir de tablo yaptırıyorum. Oda'nın duvarlarına kocaman asacağız. Ön tarafta Atatürk, yanında İsmet İnönü ve silah arkadaları. Siparişini verdim. Parça parça yapıyorum."