Borç batağına saplanmış durumda olan Bodrum Belediyesinin yaklaşık 2 milyar TL borçlarına karşılık bin 800 mülküne haciz işlemi uygulandığı ortaya çıktı. SGK ve Muğla Vergi Dairesine yaklaşık 2 milyara yakın borcu olduğu öğrenilen Bodrum Belediyesinin bin 800 mülküne haciz yoluyla el konuldu. Belediye borçlarını ödemek amacıyla 11 parseldeki arazileri satışa sunmak için meclisten karar çıkarttı. Öte yandan satışlara dair karar, belediye meclisinin 5 Eylül'de yapılan toplantısında kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen hafta yaptığı açıklamalar ile belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcunun, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyar liraya yükseldiğini ifade etti.

Borç Batağindaki̇ Bodrum Beledi̇yesi̇ni̇n Tüm Mallarina Haci̇z Konuldu

BODRUM'DA 2 MİLYARLIK BORCA KARŞILIK BİN 800 GAYRİMENKULE EL KONULDU

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda dikkat çekici bir mali tabloyu sergiledi. Başkan Mandalinci, belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik bir borç yükü altında olduğunu ve belediyeye ait bin 800 gayrimenkule haciz işlemi uygulandığını bildirdi.

Belediyenin mali durumunu iyileştirmek maksadıyla belediyeye ait 11 farklı parselin satışa çıkarılması için mecliste karar alındı. Mecliste yapılan oylamada, söz konusu arazilerin satışına onay çıktı. Satışa sunulacak gayrimenkuller arasında yer alan; Gündoğan Mahallesi'nde yer alan 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel, Yeniköy Mahallesi'nde bulunan 1223 ada 2 parsel ile Gökçebel Mahallesi'ndeki 757 ada 1 parsel ve 577 ada üzerindeki 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153 ve 154 numaralı parseller dikkat çekti.

BELEDİYE ÖDEME YAPAMADIĞI İÇİN BORÇ ARTIYOR!

Sabah'ta yer alan habere göre; Mandalinci, bir ay önce Muğla Vergi Dairesi Müdürü tarafından makamlarına davet edildiklerini söyledi. Görüşmede belediyenin toplamda 500 milyon TL vergi borcunun olduğu, bu borcun 250 milyon TL’sinin yapılandırma kapsamında, geri kalan 250 milyon TL’sinin ise yapılandırılamadığı bilgisinin kendilerine iletildiğini kaydetti. Diğer yandan o dönem borcun aylık faizinin 40 milyon TL olduğuna, ancak sonraki aylarda bu faizin 50-60 milyon TL'ye kadar çıkabileceğine değindi.

Ödeme yapamadıkları için yapılandırmanın da mümkün olmadığını belirten Mandalinci, yetkililerin kendilerine alternatif bir çözüm önerisi sunduğunu kaydederek şunları aktardı:

"Bize 'o halde bir mülk verin, trampa yoluna gidelim ya da bize bir arsa tahsis edin, karşılığında borcunuzu kapatalım' dediler."

BODRUM BELEDİYESİ'NDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCILARI VE İMAR MÜDÜRÜ BERAAT ETTİ BODRUM BELEDİYESİ'NDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCILARI VE İMAR MÜDÜRÜ BERAAT ETTİ

BELEDİYENİN SGK BORCU 900 MİLYON TL'DEN FAZLA

SGK borcunun Gıda A.Ş. ile birlikte 900 milyon TL’yi aştığını dile getiren Mandalinci, şöyle devam etti:
"Aylık personel maaş ödemeleri yalnızca belediye bünyesinde 63 milyon TL civarında. Bu borçlara eklenen faizler de ciddi bir yük oluşturuyor ve ne yazık ki artık herhangi bir yapılandırma imkânımız kalmadı."

BELEDİYE BAŞKANI MANDALİNCİ: BİN 800 TAŞINMAZIN ÜZERİNDE HACİZ VAR

Mandalinci ayrıca, belediyeye ait tüm gayrimenkullerin hacizli olduğunun altını çizerek tam bin 800 taşınmazın üzerinde haciz bulunduğunu açıkladı.

Editör: Huri Kaptan