Bodrum

BODRUM'UN SUSUZLUKLA MÜCADELESİ! BAZI MAHALLELERDE 20 SAAT SU YOK

Bodrum, bu yaz sıcağında susuzlukla boğuşuyor. Mumcular Barajı'nın doluluk oranındaki azalma nedeniyle suyun kesildiği mahallelerde, bazı bölgeler tam 20 saat boyunca susuz kalıyor.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Mumcular Barajı’nın doluluk oranının düşmesi nedeniyle Bodrum’a su iletiminin kesildiği ve Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne Geyik Barajı'ndan su alınması için düzenlemeler yapılacağı belirtildi. Bu nedenle bazı mahallelerde su kesintisi yaşanacak.

20 SAAT SU OLMAYACAK

Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, Cevat Şakir mahallelerinde 20 saat, Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet, Tepecik mahallelerinde ise 16 saat sürecek su kesintileri olacağı bildirildi.

BAZI MAHALLELERDE 16 SAAT SÜRECEK

Muğla il genelinde, özellikle yüksek kotlarda yaşayan vatandaşlar yaz başından bu yana sürekli su sıkıntısı yaşıyor. Su kullanımının yoğun olduğu saatlerde yüksek kesimlere su ulaşmıyor ve vatandaşlar su ihtiyaçlarını tankerler ve evlerindeki depolardan karşılamaya çalışıyor.

HALK SUSUZ KALACAK

Bodrum’da suyun azalması nedeniyle özellikle Turgutreis ve Yalıkavak bölgelerindeki kuyularda su seviyesi düştü. Su tankeri şoförü Abdülsamet Uğurlu, su temininde yaşanan zorlukları ve gece geç saatlere kadar devam eden çalışmaları anlattı.

ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Susuzluk nedeniyle ilçe esnafı da zor günler geçiriyor. Çırkan Mahallesi’nde kuaförlük yapan Gülsen Coşkun, su kesintilerinin işlerini nasıl etkilediğini ve müşterilere yaşadıkları sıkıntıları nasıl anlattığını paylaştı. Aynı bölgede market işleten Seda Bayrak ise susuzluğun günlük yaşamlarını nasıl etkilediğini belirtti.