Bodrum

BODRUMLULAR BU DOLANDIRICILARA DİKKAT! POLİS OPERASYONU SENARYOSUYLA 400 BİN TL'LİK ALTIN ÇALDILAR

Bodrum'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık öyküsü yaşandı. Polis kılığına giren iki kişi kendilerini "komiser" diye tanıtıp sözde kaçakçılık operasyonu yapacaklarını öne sürerek bir evdeki 400 bin TL değerinde altını çalıp kayıplara karıştı.

Abone Ol

Bodrum'da henüz kimliği belirsiz iki kişi, filmlere konu olacak bir dolandırıcılığa imza attı. "Hayal güçlerini" dolandırıcılıktan yana kullanan iki hırsız, bir vatandaşın evine "operasyon senaryosu" ile girerek 400 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı.

KENDİSİNİ "KOMİSER" OLARAK TANITTI

İddiaya göre Çırkan Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi M.Y. (53) telefon rehberinde kayıtlı olmayan bir numara tarafından arandı. Telefonda kendisini "Rıdvan Komiser" olarak tanıtan kişi, M.Y.'nin kimlik bilgilerini telefonda aktararak kendisinin polis olduğuna ikna etti. "Sizin adınıza para kaçakçılığı yapıyorlar. Bu konuşmalarımızı kimseye söylemeyin" dedikten sonra, evde para veya altın olup olmadığını öğrenen telefondaki şahıs kurbanını polis olduğuna inandırdı. Bunun üzerine olacaklardan habersiz kadın, evde yaklaşık 400 bin TL değerinde altın olduğunu söyledi.

KAÇAKÇILIK OPERASYONU SENARYOSU DEVREYE GİRDİ

Telefondaki şahıs, ev sahibi kadına kaçakçılık yapanları yakalamak amacıyla operasyon düzenleyeceklerini, evdeki altınları kendilerine getirmelerini, altınlarda parmak izi araştırması yapacaklarını söyledi.

Ertesi gün kendilerini "Rıdvan Komiser" ve "Mustafa Komiser" diye tanıtan iki şahıs, M.Y.'nin çalıştığı adrese geldi. O sırada 10 aylık torunu yanında olan M.Y., torunu ile birlikte şahısların çağırdığı otomobile binerek evinin yolunu tuttu. Ardından evden altınları çıkaran kadın, aynı otomobille şahısların yanına döndü. Altınları laboratuvarda inceleyeceklerini söyleyip M.Y.'den teslim alan iki şahıs, ertesi gün incelemenin tamamlanacağını ve altınları geri vereceklerini söyledi.

İKİ YILLIK BİRİKİMLERİ ELLERİNDEN KAYIP GİDEN AİLE, FAİLLERİN YAKALANMASINI İSTİYOR!

M.Y., ertesi gün olunca şahıslara mesaj attı ve bir süre sonra telefonla aramaya başladı. Birçok kez aramasına rağmen geri dönüş olmaması üzerine acı gerçekle yüzleşen kadın, durumu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine polis ekipleri, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

Oğlunun nişanı için ayırdıkları 2 yıllık birikimlerinin ellerinden kayıp gitmesinden derin üzüntü duyan talihsiz aile, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyor.