Bodrum

BODRUM'DAKİ 26 İÇME SUYU DEPO AYRIM HATTININ TAMAMI DEĞİŞİYOR

Son olarak dün akşam Ortakent'teki ana isale hattının patlaması ve suyun caddelere boşa akmasıyla gündeme gelen Bodrum'daki içme suyu sorunu can sıkıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'daki 26 içme suyu depo ayrım hattının tamamının değişeceğini açıkladı.

Abone Ol

MUSKİ tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Dirmil - Dağbelen Mahallelerini besleyen depoya giden hattın değişimi sürüyor.

Önümüzdeki süreçte ilave içme suyu projeleri, arızalı hatların yenilenmesi, tuzlu su arıtma tesisi gibi çok farklı projelerin hayata geçeceği Bodrum’da çalışmalar depo ayrım hatlarının yenilenmesi ile başladı.

SU SIKINTISI NASIL ÇÖZÜLECEK?

Ana hat üzerinden depolara bağlantıyı sağlayan ve su dağıtımı için büyük önem taşıyan ayrım hatları Bodrum ana içme suyu hatlarının yapıldığı dönemde arızalı olarak yapıldığı tespit edilmişti. Hatların yanlış tip boru ile yapılması nedeniyle sürekli arızalar meydana gelmekte bu da hem kazı yapılarak yolların bozulmasına hem de su kesintilerine neden olmaktaydı.

Bölgede yaklaşık 600 metrelik borunun değişimini yapmayı planlayan ekipler kazı işlerinin ardından boru değişimine geçerek çalışmayı tamamlayıp hattı sorunsuz olarak vatandaşların hizmetine sunmayı amaçlıyor.

Diğer ayrım hatlarının değişimi ile ilgili hidrolik hesap ve proje çalışmaları da devam ediyor.

ORTAKENT'TE ANA İSALE HATTI PATLADI, TONLARCA SU YOLA AKTI, DEV ÇUKURLAR OLUŞTU ORTAKENT'TE ANA İSALE HATTI PATLADI, TONLARCA SU YOLA AKTI, DEV ÇUKURLAR OLUŞTU