Bodrum

BODRUM'DA ŞİDDET MAĞDURU DR. MUSTAFA HÜRKAL, MESLEĞİNİ BIRAKTIĞINI AÇIKLADI!

Bodrum'da hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak ölümden dönen Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, bugün taburcu edildi. Yaşadıklarını paylaşan Tezvar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sonrası doktorluğu bırakıp emekli olacağını duyurdu.

Abone Ol

Bodrum'un Ortakent 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, 29 Temmuz'da hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldı. Saldırı sonucu fenalaşan Dr. Tezvar, hastaneye kaldırılarak kalp hastalığı nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yaklaşık 15 gün süren tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DESTEK GÖRMEDİM"

Dr. Tezvar, tedavisinin tamamlandığı özel hastanenin çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 40 yıldır hekimlik yapan Tezvar, Sağlık Bakanlığı'na sitem ederek, uğradığı saldırının ardından mesleği bırakmaya ve emekliliğe karar verdiğini belirtti. Saldırının, tartışma sırasında hasta yakınlarından kaynaklandığını aktaran Tezvar, hastanın 37 derece ateşi olduğunu ve ilaç aldıklarını söylediklerini ifade etti. Tezvar, hastaya istirahat önerdiğini ancak tatmin olmadıklarını ve olayın büyüdüğünü belirtti.

"BOĞAZIMA SARILDILAR VE BİLİNCİMİ KAYBETTİM"

Dr. Tezvar, olayın ardından hastane yakınları tarafından kolundan sürüklenip boğazına sarıldığını ve bilincini kaybettiğini anlattı. Sağlık Bakanlığı'nın kendisini ziyaret eden Bodrum halkına teşekkür eden Tezvar, bakanlıktan herhangi bir açıklama almadığını ve bu nedenle hekimliğe dönmeyi düşünmediğini söyledi. Tezvar, Sağlık Bakanlığı'nın kendi memurunu korumadığını ve bu nedenle hizmet vermeyi düşünmediğini vurguladı.