Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan durumlara yönelik gerçekleştirdikleri uygulama ve denetimler sırasında araçlarından sigara izmariti atan sürücülere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. Maddesinden "Çevreyi Kirletme Kabahati" cezası uyguladı.

KİMİN ATTIĞI TEK TEK TESPİT EDİLİYOR!

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde gerçekleşen uygulama ve denetimlerde, konteyner kenarlarına gelişigüzel atılan bahçe, hafriyat ve geri dönüşüm atıklarının da kim tarafından atıldığı tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor. Buna göre ağustos ayı boyunca yapılan 119 işlemde, 564 bin 680 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı. 

EKİPLERDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Ekipler, daha temiz bir Bodrum için denetim ve uygulamalara devam edileceğini bildirerek tüm vatandaşları çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak durumlara karşı duyarlı olmaya çağırdı. 

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN FELAKETLERE YOL AÇIYOR!"

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bodrum gibi önemli bir turizm merkezinde çevrenin ve doğanın tahrip edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak şu ifadelere dikkat çekti:

BODRUM'DA ERASMUS ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI BODRUM'DA ERASMUS ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI

"Ekiplerimiz çevre temizliği konusunda elinden gelenin en iyisini yapmak için mesai harcıyor. Bodrum'da yaşayan vatandaşlarımızdan ve kentimize tatil için gelen misafirlerimizden de bu güzel kentimizi temiz tutmak için duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü çevre kirliliği geri dönüşü olmayan felaketlere yol açıyor." 

Editör: Huri Kaptan