Bodrum haber, son dakika Bodrum haberleri

Bodrum'da iki otobüs firmasına rekor para cezası

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde yol kenarına atılan çöpler sebebiyle iki otobüs firması cezalandırıldı. Bu yıl itibarı ile çevreyi kirleten 446 şahıs ve firmaya toplamda 4.4 milyon TL ceza kesilmiş oldu.

Abone Ol

Muğla’nın Bodrum ilçesinde zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde yol kenarına atılan çöplerden iki otobüs firmasına cezai işlem uygulandı. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri, Yalı Çiftlik-Bodrum yolu üzerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde yol kenarındaki ormanlık alana atılan çöpleri incelemeye başladı.

Bilet, tek kullanımlık içecek ve yolcu listesi gibi atıklardan iki otobüs firması tespit edilirken zabıta ekipleri ilgili firmalara cezai işlem uyguladı.

Konacık Sanayi Sitesi çevresinde ise çevreye gelişigüzel hafriyat atıldığını fark eden ekipler bu firmayı da tespit ederek Bodrum Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği kapsamında gerekli işlemleri gerçekleştirdi. Böylece 2024 yılı içerisinde Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde çevreyi kirletmekten 446 şahıs, işletme ve firmaya toplamda 4 milyon 435 bin 932 Türk Lirası cezai işlem uygulanmış oldu.