Bodrum

BODRUM'DA ERASMUS ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI

Bodrum Belediyesi, Erasmus öğrencileriyle birlikte örnek bir çevre etkinliğine imza attı. Bitez Sahili'nde kapsamlı temizlik çalışmasının yapıldığı etkinlik kapsamında denizden 120 kilogram atık çıkarılırken kıyıdan da 55 kilogram atık toplandı.

Abone Ol

Bodrum Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde 13 Eylül 2024 tarihinde Bitez'de kapsamlı  Eylül temizlik çalışması yapıldı. Çeşitli ülkelerden Bodrum'a gelen Erasmus öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğinde, Bodrum Belediyesine bağlı gönüllü dalış ekipleri de deniz dibini temizledi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Etkinlikte; Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi temsilen Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, belediye birim müdürleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri ekibi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile Erasmus programından öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

DENİZDEN 120 KİLOGRAM ATIK ÇIKARILDI

Denizden 120 kilogram atığın çıkarıldığı temizlik çalışmasında, kıyıdan da 55 kilogram atık toplandı. Bitez Üç Fidan Parkı önünde sergilenen atıkların bir kısmı farkındalık oluşturmak a amacıyla Bitez Üç Fidan Parkı'na yerleştirilen Atık Malzeme Depolama Heykeli'ne bırakıldı. Bunun yanı sıra diğer atıklar da geri dönüşüme dahil edilmek üzere Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine gönderildi.

BAŞKAN YARDIMCISI AKSU'DAN TEŞEKKÜR

Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, farkındalık oluşturmak adına güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirterek verdikleri destekten dolayı Erasmus öğrencilerine teşekkür etti.
Aksu, "Geldikleri ve bize destek verdikleri için hepsine teşekkür ederiz. Her zaman dediğimiz gibi keşke bu görüntüler olmasa. Ama maalesef oluyor. Biz de temizlemeye, atmamaları için uyarmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"ASIL KONUMUZ SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz ise etkinliğe dair şunları kaydetti: 

"Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Erasmus Projemiz kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden İspanya, İtalya, Fransa ve Trabzon'dan gelen iki kurumumuzla çevre, kıyı temizliği yaptık. Asıl konumuz sürdürülebilir çevre. Bu çalışmalarda bize destek veren Bodrum Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve verimli bir çalışma oldu."

Bodrum Belediyesinden etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Bitez'de kapsamlı bir temizlik çalışması yaptık. Farklı ülkelerden Bodrum'a gelen Erasmus öğrencileri tarafından kıyı temizliği gerçekleştirilirken belediyemiz bünyesindeki gönüllü dalış ekipleri de deniz dibini temizliği yaptı. Gerçekleştirilen temizlik çalışmasında denizden 120 kilogram atık çıkarılırken kıyıdan da 55 kilogram atık toplandı."