Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan olayda, aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar'a saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kardeşten biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlı, doktoru darp etmediğini iddia etti.

BODRUM'A TATİLE GELMİŞLER

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan Bodrum’a tatile gelen Engin S. (55) ve kardeşi Ö.A.S. (48), yüksek ateş şikayeti olan Engin S.’nin eşini Ortakent-Yahşi Aile Sağlığı Merkezi’ne götürdü. Dr. Mustafa Hürkal Tezvar ile yaşanan tartışma, iddialara göre Engin S. ve kardeşi Ö.A.S.’nin doktoru darp etmesiyle sonuçlandı.

DOKTORUN KALBİ DURDU

1 (1)-4

Olay sonrası kalbinde pil takılı olan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar fenalaştı ve kalbi durdu. Mesai arkadaşları tarafından yapılan müdahaleyle kalbi yeniden çalıştırılan doktor, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Doktorun tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

YOĞUN BAKIM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Engin S., verdiği ifadede, yüksek ateşi olan eşine bakması için doktorun yanına gittiğini ve doktoru kolundan tutarak çektiğini, bunun üzerine doktorun kendisine küfür ettiğini, o esnada kardeşinin araya girdiğini ve kendisinin ve kardeşinin yaralandığını öne sürdü. Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a herhangi bir darp girişiminin olmadığını savunan Engin S., olaydan sonra doktorun fenalaştığını belirtti.

DOKTORDAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Engin S.’nin kız kardeşi Ö.A.S. da Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’a herhangi bir fiziki saldırısının olmadığını, araya girmek istediği sırada ağabeyinin ve kendisinin yaralandığını ileri sürdü. İki kardeş de darp raporu alarak Dr. Tezvar’dan şikayetçi oldu.

İKİ KRUVAZİYER DOLUSU TURİST! YAKLAŞIK 3 BİN ZİYARETÇİ BODRUM'DA İKİ KRUVAZİYER DOLUSU TURİST! YAKLAŞIK 3 BİN ZİYARETÇİ BODRUM'DA

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen Engin S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kardeşi Ö.A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Engin S., adliye çıkışında gazetecilerin sorularına, "Ben darp etmedim, doktor darp etti" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: İHA