Bodrum

BODRUM'A MODERN İTFAİYE BİNASI YATIRIMI: TEMELİ ATILDI, 210 GÜNDE TAMAMLANACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum itfaiye hizmet binasının temelini attı. 46 Milyon 617 Bin TL yatırımla temeli atılan tesisin 210 günde tamamlanması planlanıyor.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da meydana gelebilecek yangın, kaza, mahsur kalma vb. itfai olaylara daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek için İtfaiye hizmet binasının temelini attı.

Temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Küresel ısınmanın etkisiyle daha sıcak ve kuru hava şartları, orman yangınlarını daha sık ve yıkıcı hale getiriyor. 2020’den bu yana Bodrum ve Muğla genelinde yaşadığımız yangınlar ekosistemleri tahrip ederken yaşam alanlarımızı da tehdit ediyor” dedi.

PERSONEL KAPASİTESİ ARTACAK

Başkan Aras, şunları söyledi:

Göreve geldiğimiz ilk 100 günde Muğla genelinde 2198 yangına ve 835 kaza kurtarma ile su baskınına müdahale ettik. Bodrum’da da yapımızı güçlendirmek adına buradayız. İtfaiye hizmetleri toplumun güvenliği ve sürdürülebilir bir gelecek için vazgeçilmezdir. Bu nedenle itfaiye örgütümüzün hem teknik kapasitesini hem de personel kalitesini artırmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Yangınla mücadelede aynı zamanda su kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için de önemli ve gereklidir. Su kaynaklarımızın azalması, tarım ve içme suyu arzını tehdit ediyor. Bu da; gıda güvenliği ve halk sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturma ihtimalini büyütüyor."

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise, "Vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanında olan itfaiyemiz gücüne güç katıyor. Bodrum Belediyesi olarak büyükşehir belediyesi ile iş birliğimiz artarak devam ediyor” dedi.

46 Milyon 617 Bin TL yatırımla temeli atılan tesisin 210 günde tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: https://www.mugla.bel.tr/