Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 3-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Carmen” balesi, büyük bir beğeni topladı.

Bodrumm-3

BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

'CARMEN' BALESİ ÇOK BEĞENİLDİ

Temsilde, Carmen'in kural tanımaz aşkı, flamenkonun coşkulu ritimleriyle anlatıldı. Carmen'in etkileyici müziği ve hikayesi, bale ile flamenkonun estetik birleşimiyle sahneye yansıtıldı. Eserin koreografisi Carlos Vilan, müzik düzenlemesi Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'ın imzasını taşıyor.

FESTİVAL 11-12 AĞUSTOS ARASINDA DEVAM EDECEK

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Saftürk, festivali yüksek sanat ve estetik seviyesinde sürdürdüklerini vurguladı. Temsil, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkan Vekili Kanat Özsert ve birçok sanatsever tarafından ilgiyle izlendi. Carmen balesi, yarın akşam da aynı sahnede sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, Mersin Devlet Opera ve Balesi 11-12 Ağustos tarihlerinde “Muhteşem Gatsby” adlı eseri sahneleyecek.