• Haberler
  • Bodrum
  • Bodrum'da kaçak hafriyat dökümü: 70 bin lira ceza kesildi

Bodrum'da kaçak hafriyat dökümü: 70 bin lira ceza kesildi

Bodrum'da , ormanlık alana kaçak hafriyat döken kişiye 70 bin lira para cezası kesildi.

Farilya Mahallesi'nde devriye görevinde bulunan Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karacababa mevkiinde kaçak hafriyat dökümü yapıldığı yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine bölgeye hareket eden ekipler, çevredeki vatandaşlardan aldıkları bilgiler ile kaçak hafriyat döken kişiyi belirledi. Söz konusu kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41/4 maddesine istinaden "İnşaat atık ve artıklarını bunların toplanmasına ve depolamasına özgü yerler dışına atılması" suçundan 70 bin lira para cezası uygulandı.

ZABITA EKİPLERİNDEN DUYARLI VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kaçak hafriyat dökümlerine karşı devriye ve denetimlerini artırırken duyarlı vatandaşlardan da bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde ihbarda bulunmaları yönünde çağrısını yineledi. Vatandaşların, bu tür durumlarda 444 00 48 numaralı telefondan ilgili müdürlüğe bağlanıp, ihbarda bulunulabileceği belirtildi.

BAŞKAN MANDALİNCİ: GÖZDEN KAÇIRILAN DURUMLAR OLABİLİYOR

Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise konuya ilişkin açıklamasında; çevrenin, doğanın korunması ve Bodrum'un doğal güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması için gerekli önlemleri almanın önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

"Bodrum'un doğal ve tarihi yapısının koruması bizler için çok önemli. Zabıta ekiplerimiz, kaçak hafriyat dökümleri ile ilgili gerekli önlemleri almak için sürekli devriye görevindeler. Fakat gözden kaçırılan durumlar olabiliyor. Bu nedenle de vatandaşlarımızın böyle bir durumla karşılaştıklarında mutlaka ilgili birimlerimizle iletişime geçmesini istiyoruz. Doğamızı ve çevremizi korumak hepimizin asli görevidir" dedi.
 

Bakmadan Geçme