Bodrum

BODRUM BELEDİYESİ'NDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCILARI VE İMAR MÜDÜRÜ BERAAT ETTİ

Bodrum Belediyesi’ndeki "imar usulsüzlükleriyle" nedeniyle İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonrasında görevden uzaklaştırılan başkan yardımcıları Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı'nın beyan edilen suçlardan beraat ettiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Bodrum Belediyesi'ndeki imar usülsüzlükleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonrasında, başkan yardımcıları Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı'nın banka hesaplarında ve gayrimenkul varlıklarında dikkat çekecek şekilde artış görülmüştü.

Sabah Gazetesi'nin 26 Ocak 2023 tarihli haberinde; elde edilen gelir ve mutat tasarruf ölçüleri dikkate alındığında finansının olağan gözükmediği, bu durumun haksız mal edinme şüphesini artırdığı belirtilerek suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

MAL VARLIĞI ARAŞTIRMASINDA BERAAT

Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı'nın mal varlıklarıyla ilgili araştırmada mahkemeden beraat kararı çıktı. Haber48'in edindiği bilgiye göre; "Görevde usulsüzlük" ve "Görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalarla ilgili ayrı dosyaya yapılan itirazlar üzerine Danıştay'ın kararı bekleniyor.

Haklarında başlatılan soruşturma sonrası görevlerinden uzaklaştırılan Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları Turgay Kaya ve Hüseyin Tutkun ile eski İmar Müdürü Melike Yapıcı'nın gayrimenkullerine ve banka hesaplarına bloke konulmuştu.

Olaydan sonra İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın görevi değiştirilmişti. Kaya, devam eden soruşturmaların selameti için İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden açığa alınmıştı.