Gündem Haberleri

Beyoğlu sapıkları Semir Tarhan ile Ömer Konu kimdir, tutuklandı mı?

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 10 gün kadar önce yaşanan olayda İremşan A.’ya tecavüz etmeye kalkışan şahıslar Semir Tarhan ve Ömer Konu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki, Semir Tarhan ve Ömer Konu kimdir?

Abone Ol

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşanan olayda güvenlik zafiyeti ortaya çıkarken evine dönmekte olan 23 yaşındaki genç kadın İremşan A.’ya, iki zanlı sokak ortasında tacizde bulunmuştu. Bu şahısların kısa zamanda Semir Tarhan ve Ömer Konu adlı gençler olduğu ortaya çıkmıştı.

Şüphelilerin genç kadını duvara sıkıştırdıktan sonra tehdit ettikleri ve fiziksel saldırıda bulundukları belirlenmişti. Yaşananlar kısa zamanda sosyal medya kullanıcılılarını bile dehşete düşürmüştü.

Semir Tarhan ve Ömer Konu tacizciler genç kadını takip ettikten sonra zorla öpmeye kalkmışlardı. Yere düşen kadına şahıs, cinsel saldırısına devam ederken diğer şahsın da her şey normalmiş gibi kadının "bırak beni" çığlıklarını dinlemeden eylemlerine devam etmişlerdi.

Kısa zamanda gözaltına alınan şahıslar serbest bırakılınca olanlar oldu. 10 gün sonra ortaya çıkan görüntülerin hemen ardından yeniden gözaltına alınan Semir Tarhan ve Ömer Konu, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bu rezaleti kabullenmiyorum. Tacizcileri cesaretlendiren, kadınları kaygılandıran bu karara Belediyemiz itiraz edecek. Beyoğlu kadınların, kız çocuklarımızın özgürce ve güvenle yaşadığı, gezdiği, eğlendiği bir ilçe olacak. Sokakları suçlulara, tacizcilere bırakmak, bu karanlığı kabullenmek Beyoğlu’na yakışmaz. Bu hukuk garabeti konusunda vicdanları rahatlatan bir tutum bekliyoruz" ifadelerine yer vermişti.