Türkiye son günlerde ünlü köfte zincirinin etlerinde domuz eti çıkması skandalı ile çalkalanıyor. Bunun üzerine firmanın mahkeme kararı aldırarak adını bakanlığın paylaştığı listede gizlettiği iddia ediliyor.

O İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI! 

Tartışmalar sürerken, dün bazı sosyal medya hesapları üzerinden domuz etinin AK Parti döneminde kasaplık et sınıfına alındığına ilişkin iddialar ortaya atıldı.

Çember-23 operasyonu: Hapis cezası ile aranan 4 bin 139 kişi yakalandı Çember-23 operasyonu: Hapis cezası ile aranan 4 bin 139 kişi yakalandı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!

Gündemden düşmeyen iddiaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, mevzuatta domuz etine ilişkin bir tanım veya atıf bulunmadığı aynı zamanda haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

BAKANLIK: İFTİRA VE YALANLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Köfteci Yusuf'un sahibi topuklamış! Ürünlerinde domuz eti çıkan firma kayıplarda Köfteci Yusuf'un sahibi topuklamış! Ürünlerinde domuz eti çıkan firma kayıplarda

Editör: Huri Kaptan