İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nın logosuyla kendilerine koruma zırhı yaratmaya çalışan AK Gençlik Ocakları adlı derneğin genel başkanı Ferhat Aydoğan'ın tutuklandığını açıkladı.

Aydoğan'ın tutuklandığını sosyal medya hesabından duyuran Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

GEREĞİ YAPILDI-19 OPERASYONU

"11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır.

Çorum'dan bihaber vali olarak hafızalara kazındı! O vali merkeze çekildi Çorum'dan bihaber vali olarak hafızalara kazındı! O vali merkeze çekildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız."