Türkiye'deki son BT aksaklıklarıyla ilgili açıklamalar, BTK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı. Bakan Uraloğlu, yaşanan sorunların siber saldırıdan kaynaklanmadığını ve kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirtti. Bilgi Teknolojileri Kurumu da kesintinin teknik bir sorundan kaynaklandığını duyurdu.

Sivas peş peşe depremle sallandı! Sivas peş peşe depremle sallandı!

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bir siber saldırı söz konusu değil,” dedi. Uraloğlu, ilgili kurumlarla irtibata geçtiklerini ve aksaklıkların büyük kısmının giderildiğini ifade etti. “Birkaç saat içinde sistem vatandaşı etkilemeyecek duruma gelecektir. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyoruz,” şeklinde konuştu.

BTK'DAN TEKNİK BİLGİLER

Bilgi Teknolojileri Kurumu da yaşanan kesintilerle ilgili bir açıklama yaptı. Kurum, Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda meydana gelen kesintilerin siber saldırı kaynaklı olmadığını ve CrowdStrike ürününü kullanan kurumlarda tespit edildiğini belirtti. Kurum, çözüm önerilerinin SİP platformu aracılığıyla tüm SOME'lerle paylaşıldığını ve yerli-milli ürünlerle 7/24 çalışmaya devam ettiklerini duyurdu.