Siyaset Haberleri

BAKAN BAK'IN "HESAP SORACAĞIM" ÇIKIŞINA CHP MUĞLA İL BAŞKANI ZEKİCAN BALCI TEPKİ GÖSTERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın Paris 2024'teki başarısızlığın ardından "Federasyonlardan hesap soracağım" çıkışı gündem oldu. CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel ve Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Bakan Bak'a tepki gösterdi.

Abone Ol

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bugün sona ererken Türkiye olimpiyatları 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı. Ay-Yıldızlı sporcular 1984 Los Angeles Oyunları'ndan sonra ilk kez bir yaz olimpiyatını altın madalya kazanamadan tamamladı.

Olimpiyatlarda 40 yıl  sonra gelen büyük hezimetten sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlardan hesabının sorulacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Bakan Bak'a tepki gösterirken CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı da Yücel'in X hesabından yaptığı açıklamaları paylaştı.

FEDERASYON LİSTELERİ SARAY'DA HAZIRLANMADI MI?

Yücel, Bakan'a Bak'ı şu sözlerle eleştirdi:

Sayın Bakan, 22 yıldır defalarca olimpiyat oyunlarına aday olup kazanamayan iktidarınız, her alanda olduğu gibi Türkiye'yi sporda da başarısızlığa mahkum etti.

Olimpiyat oyunlarına aday olma gerekçeniz de zaten spor sevdanızdan değil, beton ve rant sevdanızdan…

Bir de üsttenci, tehditkar ve çirkin üslubunuzla utanmadan 'Federasyonlardan hesap soracağım' diyorsunuz... 

Hatalardan, eksiklerden, rezaletlerden her seferinde kendinizi taca atmanız artık sizi gülünç duruma düşürüyor.                            

Federasyonların büyük çoğunluğunun listeleri sarayda hazırlanmadı mı? Kimden neyin hesabını soracaksınız? 
    
Sporu liyakatle değil, siyasetle yönetirseniz, her federasyonun başında "bizim adamımız" olacak diye federasyon seçimlerine müdahale ederseniz netice madalya sıralamasında 64'üncülük olur.

TÜRKİYE PARİS 2024'Ü ALTIN MADALYA KAZANAMADAN TAMAMLADI; 3 GÜMÜŞ VE 5 BRONZ TÜRKİYE PARİS 2024'Ü ALTIN MADALYA KAZANAMADAN TAMAMLADI; 3 GÜMÜŞ VE 5 BRONZ