Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı'nda (ADEX 2024), Azerbaycanlı mühendisler tarafından tüm parçaları yerli olan ve "Fireforce" adı verilen silah sergilendi. Bir kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma yeteneğine sahip 900 kilogram ağırlığındaki silah, hafif zırhlı araca yerleştirildi. 30 kilovat güç çıkışına sahip silah kara, hava ve deniz hedeflerini vurmak için tasarlandı.

Casperlar çetesi nedir? Casperlar çete lideri kim? Barış Boyun kimdir nasıl yakalandı? Daltonlar çetesi ile ilişkisi ne? Casperlar çetesi nedir? Casperlar çete lideri kim? Barış Boyun kimdir nasıl yakalandı? Daltonlar çetesi ile ilişkisi ne?

Azerbaycan'dan Savunma Alanında Bir Ilk Yerli Lazer Silahı Üretildi

AZERBAYCAN'IN İLK LAZER SİLAHI: FİREFORCE

Azerbaycan'ın ilk lazer silahı olan "Fireforce"un tasarımcısı Valeh Arifzade AA'ya yaptığı açıklamada silahı 2 ay gibi kısa sürede hazırladıklarını belirtti. Öte yandan tasarımcı Arifzade, Fireforce'un rakiplerine kıyasla daha kompakt olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM

"Çok rahat şekilde hafif zırhlı araca yerleştirdik. Lazer silahları genelde nem, toz ve buhardan etkileniyor ve güç kaybediyor. Bizim silahımızda ise böyle sorun yaşanmıyor. Şimdilik 1 kilometre vuruş mesafesine sahip fakat bunu 10 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Zaman geçtikçe silahımızı geliştireceğiz. Tamamen yerli üretimdir. Tüm parçalarını kendimiz hazırladık. Patenti de devletimize aittir."

Kaynak: AA