Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın finalinde Golbol Kadın Milli Takımı, İsrail'i 8-3 yenerek üst üste üçüncü kez altın madalya elde etti. South Paris Arena'da oynanan yarı final maçında, son iki paralimpik oyunlar şampiyonu olan Türkiye takımı, ünvanını korumak için İsrail takımı ile karşılaştı. Türkiye, ilk yarıyı 7-2 önde tamamlarken maçı da 8-3 kazanarak altın madalyanın kazananı oldu.

Türkiye Golbol'de 3. Kez Paralimpik Şampiyonu Oldu (1)

BODRUM FK GENÇ KALECİ BAHRİ CAN TOSUN'U KİRALIK GÖNDERDİ BODRUM FK GENÇ KALECİ BAHRİ CAN TOSUN'U KİRALIK GÖNDERDİ

TÜRKİYE GOLBOL KADIN MİLLİ TAKIMI PARİS'TE TARİH YAZDI!

Rio 2016, Tokyo 2020'den sonra Paris 2024'te de şampiyon olan görme engelli Türk milli sporcular, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Ayrıca Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip olmayı başardı.

Milli takıma altın madalyayı getiren başantrenör Gültekin Karasu yönetimindeki kadroda; Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altın yer aldı.

TÜRKİYE'NİN MADALYA SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Bu zaferle Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı ise 19'a yükselirken tarihinin en iyi paralimpik oyunlarına imza atan Türkiye'nin, 8 Eylül'de sona erecek oyunlarda şu ana kadar 3 altın, 9 gümüş, 7 bronz madalyası bulunuyor.

Editör: Huri Kaptan