Gündem Haberleri

AV SEZONU YARIN BAŞLIYOR!

Avcılık sezonunun ne zaman açılacağını merak edenler için müjdeli haber geldi! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, av sezonu yarın Ege ve Marmara bölgelerinde başlıyor. Diğer bölgelerde ise avcılık sezonu, sırasıyla 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde açılacak.

Abone Ol

Avcılık meraklılarının uzun zamandır beklediği av sezonu yarın başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Ağustos’ta Ege ve Marmara bölgelerinde av sezonu açılıyor. Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde ise sezon 24 Ağustos'ta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos'ta başlayacak.

AV SEZONUNDA HANGİ TÜRLER AVLANABİLECEK?

Av sezonunun açılmasıyla birlikte, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi türlerin avlanmasına izin verilecek. Avcılar, belirlenen kurallar çerçevesinde bu türleri avlayabilecek. Her sezon olduğu gibi, bu yıl da avcılardan avlanma kurallarına uymaları ve doğal dengeyi korumaları bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, sürdürülebilir avcılık için tüm avcılara sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri konusunda çağrıda bulundu.