Muğla Haberleri

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1500 çocuğu bisikletle buluşturdu

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 5'inci Askıda Bisiklet Şenliği düzenlendi. Ortaca'da düzenlenen son şenlikte ihtiyaç sahibi 30 çocuğa bisiklet hediye edildi. Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Erbil Haber 48'e yaptığı açıklamada derneğin "bir proje ile yola çıkarak üç aşamada" faaliyetlerini hayata geçirdiklerini ve bugüne kadar 1500 çocuğu bisikletle buluşturduklarını anlattı.

Abone Ol

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2017 yılından bu yana çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak, doğaya saygılı ve sağlıklı bireyler olmaları için spor yapmalarını sağlayarak gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yürüttükleri çeşitli faaliyet ve projelerle gençlere bisiklet temin ediyor. 

BİN 500 ÇOCUK BİSİKLETLE BULUŞTU

Son dönemlerde çok fazla rastlanan aşırı şişmanlık, teknoloji bağımlılığı ve madde kullanımı gibi büyük toplumsal sorunlardan çocukları kurtarmanın bir yolunun da bisiklet olduğunu düşünen dernek, çeşitli etkinliklerle gençleri bisikletlendiriyor ve spor ile ilgili alanlar yaratarak verimli vakit geçirmelerini hedefliyor. Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bugüne kadar bin 500 çocuğu bisikletle buluşturdu.

BİR PROJEDE ÜÇ AŞAMA

Haber 48'e konuşan Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Erbil, ilki 2019 yılında düzenlenen 5'inci Askıda Bisiklet Şenliği ile derneğin genel faaliyet ve projelerini anlattı. Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erbil bünyelerinde bir proje ile yola çıkarak üç aşamada projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

DERNEĞİN BÖLGESEL HEDEFİ, YÖREDEKİ OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN ULAŞIMINA KATKI

Dernek Başkanı Erbil, Ortaca merkezli derneğin ilk olarak bölgesel hedefinin yöredeki ilkokul, ortaokula giden çocukların ev ile okul arasındaki ulaşımında araç olması amacıyla bisiklet temin edildiğini ifade ederek şunları aktardı:

"Askıda bisikletin anlamı bir askımız var oraya eski, kullanım dışı bisikletleri asıyoruz. Sporcu arkadaşlarımızdan spor dostu tanıdıklarımızdan, bisikletseverlerden aldığımız bisikletleri kendi bünyemizdeki imkanlarla yeniliyoruz ihtiyaç sahibi çocuklara hediye ediyoruz. Sene de bir kez de şenlik düzenliyoruz. Türkiye'nin her köşesinden gönüllü arkadaşlar gelerek derneğimize bağış yapıyorlar biz de tüm gelirle çocuklara bisiklet alıyoruz.

ÜÇ AŞAMALI PROJE, CEZAEVLERİNDEKİ VE ISLAHEVLERİNDEKİ ÇOCUKLARI DA KAPSIYOR

İlk olarak bölgemizdeki okula giden çocukları bisikletlendiriyoruz. Ayrıca cezaevi projelerimiz de var. Kadın kapalı cezaevlerine de gidiyoruz. Orada 0-6 yaş aralığında tutuklu bulunan anneleriyle yaşamak zorunda olan çocuklar var, onların bahçede bisiklete binebilmeleri için bisiklet götürüyoruz. Bunun yanı sıra çocuk ıslahevlerine de uzanıyoruz. Orada da 12-18 yaş aralığında çocuklar var. İzmir Urla'daki kız çocuk ıslahevine gittik orada da çocukların zamanlarını verimli geçirebilmeleri için spor salonu yaptık. 
Böylece düzenlediğimiz şenlikten elde ettiğimiz gelirle ilk önce bölgemizdeki daha sonra da bahse konu bölgelerdeki çocukları bisikletle buluşturmuş oluyoruz. Böylelikle bir proje içinde üç aşamalı projeyi gerçekleştirmiş oluyoruz."

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Erbil, tenis kortları, koşu bantları ve bisikletler ile pek çok malzemenin yer aldığı spor salonları kurduklarını kaydetti. Öte yandan Erbil, söz konusu faaliyetleri kapsamında derneğin bugüne kadar 1500 çocuğu bisikletle buluşturduğunu ifade etti.