SİGARAYA BİR ZAM DAHA GELDİ SİGARAYA BİR ZAM DAHA GELDİ

Emekliye gelen ara zam sonrası, en son geçtiğimiz ocak ayında %49luk bir yükseliş ile 17.000 TL'ye çıkan asgari maaşlı çalışanlar yeniden umutlandı.

Enflasyon ve alım gücü sebebiyle %49luk zam alarak 17.000 TL'ye yükselen asgari ücret, Ocak - Temmuz arasındaki 7 aylık periyodda 14.000 TL'lere kadar geriledi. Resmi makamlarca gündemde herhangi bir zam olmadığı kesin bir dille belirtildi. Fakat halk, yaşanan alım gücü krizi ve emekliye yapılan zamlardan sonra yine de umutlu. Beklentileri artan asgari ücretli vatandaşlar, yeni artış için 2025 yılını bekleyemeyeceklerini söylüyorlar. 

Alım gücü gerilemesi, sokağa gelen zamlar ve gelirin gideri karşılamaması ise beklentileri giderek arttırıyor. Konuyla ilgili vatandaşın içine su serpen haberi ise SGK Başuzmanı İsa Karakaş verdi. Hükümetin asgari maaşa zam yapmayı daha fazla ertelemeyeceğini düşündüğünü ifade eden Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacağını, ortalama 3 bin 500 lirayı bulabileceği haberini kamuoyuyla paylaştı. Resmi makamların, çalışanların beklentisini arttırmamak için herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti. 

Yapılacak olası ara zam ile, yeni asgari ücretin 20.000 TL dolaylarında olması bekleniyor.