Narin'in cinayetinde korkunç iddia! Havin ritüeli nedir? Narin'in cinayetinde korkunç iddia! Havin ritüeli nedir?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, çevresi çitlerle kapalı bir alanda çok sayıda köpeğin vahşice öldürülmüş halde bulunması büyük tepkilere yol açtı. Yaşam hakkı savunucuları, bazı köpeklerin gömüldüğünü ve diğerlerinin poşetler içinde çukurlara atıldığını ortaya çıkardı.

BİRÇOK KÖPEK ÖLDÜRÜLÜP GÖMÜLMÜŞ

Olayın ardından Altındağ Belediyesi’ne ait veteriner personel gözaltına alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise olayın sorumluluğunun kendilerine ait olmadığını belirtti ve konunun takipçisi olacaklarını duyurdu.

6 BELEDİYE PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, çevresi çitlerle kapalı bir alanda vahşice öldürülmüş onlarca köpeğin cesetleri bulundu. Yaşam hakkı savunucuları, bazı köpeklerin gömüldüğünü ve diğerlerinin poşetler içerisinde çukurlara atıldığını belgeledi. Sosyal medyada yer alan görüntüler, ölümlerin 48 saat içinde gerçekleştiğini ve bazı hayvanların can verirken büyük acılar çektiğini gösterdi. Gazeteci Umut Taştan’ın paylaştığı görüntülerde, köpeklerin yaralarının taze olduğu ve bazı hayvanların ıkınarak can verdiği yer aldı.

GÖRÜNTÜLER İÇLER ACISI

Olay üzerine, avukatlar ve kolluk kuvvetleri hemen harekete geçti. Olay yeri incelemesinin ardından, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar’ın da aralarında bulunduğu altı belediye personeli gözaltına alındı ve ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

ANKARA BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Altındağ Belediyesine bağlı barınakta meydana gelen olayın kendi sorumluluk alanında olmadığını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu. Kamuoyuna bu konuda bilgi verileceği vurgulandı.