Bodrum'da zabıta ekipleri, 111 işletmeyi denetledi: 12'sine cezai işlem
Bodrum'da zabıta ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kasap, balıkçı ve süpermarketlerde bulunan et ve balık reyonları ile depolama alanları dahil olmak üzere 111 işletmeyi denetledi. 12 işletmeye ilgili kanun maddesine aykırılıktan cezai işlem uygulandı.
Vatandaşların sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için denetim ve uygulamalarına aralıksız devam eden Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, market ve süpermarketlerde gerçekleştirdikleri kapsamlı denetimlerde, et ve balık ürünlerinin kontrolünü sağladı. Ruhsat ve evrak kontrolü yapan ekipler, ayrıca ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri, fiyat tarifeleri, yetkili kesimhane mührünün olup olmadığı, ürünlerin muhafaza şartları ile renk ve koku konusunda da kontroller gerçekleştirdi.
ZABITA EKİPLERİ, 111 İŞLETMEYİ DENETLEDİ: 12 İŞLETMEYE CEZAİ İŞLEM
Sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et ve balık ürünlerinin satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında 111 işletme denetlenirken 12 işletmeye ilgili kanun maddesine aykırılıktan cezai işlem uygulandı. Son kullanma tarihi geçmiş kırmızı et, balık ve benzeri ürünler imha edilmek üzere yediemine alındı.
VATANDAŞLARIN ZABITA EKİPLERİNE İHBARDA BULUNMALARI ÖNEMLİ!
Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yıl boyunca farklı esnaf gruplarına yönelik denetim ve uygulamalarını planlı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.
Diğer yandan vatandaşların halk sağlığını tehdit edebilecek durumlarla karşılaşmaları durumunda, 444 00 48'den zabıta ekiplerine ihbarda bulunmalarının önemli olduğu vurgulandı.