Beçin Antik Kenti'nde heyecanlandıran keşif: Seramik fırınları bulundu!
Beçin Antik Kenti'nde son yapılan kazılarda ortaya çıkarılan seramik fırınları beylikler döneminde Anadolu'da çini ve seramik üretiminin varlığını kanıtladı.
Muğla'nın Milas ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Menteşeoğulları Beyliği'ne başkentlik yapmış Beçin Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında seramik fırınları bulundu.
Muğla bölgesinin en önemli ören yerleri arasında bulunan ve yıl boyunca kazı çalışmaları sürdürülen Menteşeoğulları Beyliği'ne başkentlik yapmış Beçin Antik Kenti'nde, tarihi niteliği olan eserler gün yüzüne çıkarılıyor.
BULUNAN SERAMİK FIRINLAR TARİHE IŞIK TUTUYOR
Anadolu tarihinin kesintisiz izlenebildiği özel yerlerden olan antik kentte, kazı heyeti başkanı Kadir Pektaş ve ekibi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Pektaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Geleceğe Miras' projesi kapsamında yapılan arkeolojik kazılarda seramik fırınların bulunduğunu belirterek, 'Böylece beylikler döneminde Anadolu'da çini ve seramik üretiminin yapıldığı yerler arasında Beçin'in de bulunduğu kanıtlanmış oldu. Menteşeoğulları'nın başkentliğini yapan ve Osmanlı döneminde yerleşimin devam ettiği Beçin'de ortaya çıkarılan seramik fırınları koruma altına alındı' dedi.