Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, kaydedilen önemli gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Tuğamiral Aktürk, Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığının teşkil faaliyetlerinin de sürdüğünü bildirdi.

NARİN GÜRAN'IN OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU; BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ NARİN GÜRAN'IN OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU; BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Milli Savunma Bakanlığı

MSB: ALPER GEZERAVCI UZAY KOMUTANLIĞINA ATANDI

Bu bağlamda Aktürk yaptığı açıklamada, Milli Uzay Programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın "2024 Yılı Genel Atamaları" ile Uzay Komutanlığı emrine atandığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk'ün konuya ilişkin açıklamasında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

Milli Savunma Bakanlığı (Msb) Basın Ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kara, deniz, hava, siber ve uzay alanlarındaki etkinlik ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artırılmaktadır. Bu kapsamda Hava Kuvvetlerimiz bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığımızın teşkil faaliyetleri devam etmektedir.

Millî Uzay Programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı “2024 Yılı Genel Atamaları” ile Uzay Komutanlığı emrine atanmıştır."

Editör: Huri Kaptan