Gündem Haberleri

ALPER GEZERAVCI'YA İSVEÇ'TEN ALTIN MADALYA

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı İsveç'te ödüllendirildi. İsveç'in başkenti Stockholm'de Astronomi Gençlik Derneği, Gezeravcı'yı uzaydaki başarılı çalışmalarından dolayı altın madalyaya layık gördü.

Abone Ol

İsveç'in başkenti Stockholm'de Astronomi Gençlik Derneği tarafından panel düzenlendi. Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun da hayata geçirildiği sefer çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) giden astronotlar Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt'dan oluşan Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibi de söz konusu panele katılım gösterdi.

ALPER GEZERAVCI'YA İSVEÇ'TEN ALTIN MADALYA

İsveç Astronomi Gençlik Derneği tarafından Gezeravcı'ya, uzaydaki başarılı çalışmaları dolayısıyla altın madalya takdim edildi. Gezeravcı konuya ilişkin yaptığı konuşmasında "Ax-3'ün görevi bünyesinde ülkelerimiz adına icra ettiğimiz bu program; İsveç gençliği açısından da taşıdığı mana ve onlara katkısı önemli olduğu için bizi madalya ile onurlandırdılar" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı, İsveç'te birkaç gün daha programlara katılım göstereceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

İLKİ İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞEN BULUŞMANIN İKİNCİSİ İSVEÇ'TE

"Ülkemizin ilk uzay misyonunu şubat ayında tamamlamamızın ardından ülkemize dönüşle birlikte yoğun çalışmalar yaptık. Çeşitli üniversitelimizle, halkımızla bulaşabileceğimiz her fırsatta, görevimizin icrasını gelecek nesillere ilham verecek şekilde bütün hikayesini anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Ax-3 görevini icra ettiğimiz astronotlarımız birlikte, 2 ve 5 Haziran tarihleri arasında, ilk buluşmamızı Türkiye'de gerçekleştirmiştik. İkinci buluşmayı da İsveç'te gerçekleştiriyoruz."