Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde, üç yıl önce yaşanan olayda, hemşire Gizem E. T. ve hastane personeli Yılmaz. Y.'nin, hemşire Önder E.’nin elindeki çakmakla alkol şişelerini ateşe verdiği ve yaralanmalarına sebep olduğu iddiasıyla açılan davada verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Alkol Saf Mı, Sulu Mu Diyerek Çakmağı Ateşledi İki Kişinin Tedavisi Sürüyor... (2)

5 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILAMA: "ABİ YAPMA DEDİM"

Önder E. hakkında "taksirle birden fazla kişiyi yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılama sürüyor. Gizem E. T. ifadesinde "Yanıkların yanı sıra çok büyük acılar çektim. Eğer iftira atacak olsam, Yılmaz abiye de suç atardım. Yaşadığım acıları bir ben biliyorum. Önder E.’yi uyardım, ‘abi yapma’ dedim. Ancak dinlemedi. Bu acılara sebep olanın adalet karşısında cezasını bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Uçakta olay çıkartıp hostesle tartışan ve polisi tehdit eden Dilan Çıtak Tatlıses: Yaptığımdan utanmıyorum Uçakta olay çıkartıp hostesle tartışan ve polisi tehdit eden Dilan Çıtak Tatlıses: Yaptığımdan utanmıyorum

Alkol Saf Mı, Sulu Mu Diyerek Çakmağı Ateşledi İki Kişinin Tedavisi Sürüyor... (1)

ALKOL SAF MI, SULU MU? KONTROLÜ ÇAKMAKLA YAPTI...

10 Aralık 2021’de hastanede gerçekleşen olayda iddiaya göre, Önder E.; alkol dolum işlemi yapan Gizem E. T. ve Yılmaz Y.’ye "Alkol saf mı, sulu mu?" sorusunu sorduktan sonra "Sizi yakayım mı?" diyerek çakmağını ateşledi. Çıkan alevler sonucu iki kişi yaralandı. Yılmaz Y. hastanede, Gizem E. T. ise Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Gizem E. T.'nin yanık tedavisi 52 gün sürdü. Soruşturma kapsamında Önder E. hakkında dava açıldı.

YENİ RAPOR TALEBİ

2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Yılmaz Y.’nin Adli Tıp Kurumundan gelen raporu mahkemeye sunulurken raporda, Yılmaz Y.’nin yüzündeki yaraların iyileştiği, kalıcı bir iz olmadığı ve organlarında fonksiyonel bir bozukluk bulunmadığı bildirildi. Ancak Yılmaz Y’nin avukatı, müvekkilinin daha fazla zarar gördüğünü ifade ederek yeni bir rapor alınmasını talep etti.

MAHKEME ERTELENDİ

Duruşmada ayrıca, hemşire Gizem E. T., sanık avukatının savunmasına tepki göstererek "Gördüğüm şeyi söylüyorum, yalan mı söylüyorum?" dedi. Sanık avukatı ise olayın net bir şekilde aydınlatılmadığını söyleyerek, kamera kayıtlarının incelenmesini ve yangının çıkış nedeninin netleştirilmesini talep etti. Mahkemece, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: İHA