Dalaman

Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Uğur Akın Şahin yangın bölgesindeki son durumu aktardı

Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Uğur Akın Şahin, Dalaman'daki yangın bölgesine ilişkin son durumu aktardı. Bölgedeki faaliyetlere ilişkin Haber 48'e konuşan Şahin, "Bizler an itibarıyla yangın bölgelerinde ve merkezde koordineleri sağlıyoruz. Ak Parti teşkilatı olarak biraz önce geldik ve burada hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kumanya, su, ayran, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri yükleyip tekrardan yangın bölgesine hareket edeceğiz." dedi.

Abone Ol

Muğla’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan orman yangınları üç bölgede devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Dün Ortaca ve Dalaman ilçelerinde başlayan orman yangınlarına bu sabah, Gökova Körfezi ve Milas yangınları da eklendi. Ortaca ve Milas yangınları kontrol altına alınırken, diğer bölgelerdeki yangınlar devam ediyor. Devam eden orman yangınlarını kontrol altına almaya çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Dalaman'daki orman yangını söndürme çalışmaları için 5 helikopter görevlendirdi.

UĞUR AKIN ŞAHİN: DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARI İLE ORADA

Yangın bölgesindeki faaliyetleri yakından izleyen ve alandan kısa süreliğine ayrıldıktan hemen sonra son duruma ilişkin Haber 48'e konuşan Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Uğur Akın Şahin şunları aktardı:

"6 uçak, 2 helikopter ile sorti çalışmaları yapılıyor. Devletimiz tüm imkanları ile orada. Kaymakamlığımız ve Valiliğimiz koordinesinde arasözleri, itfaiye ekipleri ile çalışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından da 5 helikopter görevlendirildi. Öncelikle yangın söndürme çalışmaları yerleşim yerlerine yakın kısımlardan başlayarak yapılıyor. İki nokta var ve bu iki nokta ekiplerimizi zorlamakta. Yangın diğer yerlerde kısmen kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğümüz ve oradaki diğer yetkililerle görüştüğümüzde edindiğimiz bilgi bu yönde idi. 

YANGIN BÖLGELERİNDE VE MERKEZDE KOORDİNELERİ SAĞLIYORUZ

Bizler an itibarıyla yangın bölgelerinde ve merkezde koordineleri sağlıyoruz. Ak Parti teşkilatı olarak biraz önce geldik ve burada hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kumanya, su, ayran, meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri yükleyip tekrardan yangın bölgesine hareket edeceğiz."

Ak Parti Dalaman İlçe Başkanlığına Uğur Akın Şahin atandı Ak Parti Dalaman İlçe Başkanlığına Uğur Akın Şahin atandı