Yeşilçam'ın usta isimlerinden Ahu Tuğba, ABD'nin Miami şehrindeki evinde hayatını kaybetti. Gazeteci Hakan Solaker konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ahu Tuğba'nın rahatsızlandığı sırada evde kızı Anjelik'in olduğunu, polise de kendisinin haber verdiğini kaydetti. Solaker'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

AHU TUĞBA NEDEN ÖLDÜ?

"Şimdi Amerika Miami'den üzücü bir haber aldım. Yakın dostum Nur Hekimci aradı ve maalesef ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba'nın evinde öldüğünü bildirdi. Evde kızı Anjelik varmış ve durumu polise kızı haber vermiş. 

Türkiye saati ile sabah sekiz ile sekiz buçuk saatlerinde öldüğü söyleniyor. Polisler yeni gelmiş evdeler yeni bilgiler geldikçe yazacağım. Neden ve nasıl öldüğü bilinmiyor ama bir süre önce trafik kazası geçirdiğini ve ameliyat olduğunu uzun süre hastanede tedavi olduğunu biliyoruz. Ayrıca ciddi astım hastası ve bu kaza sonrası çok zor anlar yaşıyordu."

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE "KUYU-24" OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE "KUYU-24" OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ahu Tuğba

AHU TUĞBA KİMDİR?

Türk sinema oyuncusu Ahu Tuğba İstanbul'da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nden (Robert Kolej kız lisesi bölümü) mezun olan Ahu Tuğba, Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadı.

İlk kez 1974 yılında bir filmde kısa bir rol alan ve 1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasına adım atan Tuğba, 1980'lerin başında ulusal çapta üne kavuştu. 1987 yılında bir müzik albümü de çıkaran Ahu Tuğba, on kez evlenip boşandı. Bir çocuk annesi 69 yaşındaki Ahu Tuğba 1 Eylül 2024 tarihinde ABD'nin Miami şehrindeki evinde hayatını kaybetti. 

Editör: Huri Kaptan