Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre 1 Eylül 2024 tarihinde 22 kente "sarı kod" ile yağış uyarısı yapıldığını duyurdu.
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sarı kod ile yağış uyarısı yapılan iller şöyle sıralandı:

"Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Muğla, Osmaniye, Uşak."

MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR

4 İLDEN 752 İHBAR ALINDI

Öte yandan uyarı verilen 4 ilden toplam 752 ihbar alındığını belirten AFAD, "Meteorolojik uyarı verilen 2 ilimizde mahsur kalan 37 vatandaşımızın tahliyesi sağlanmıştır. Uşak ilimizde mahsur kalan 27 vatandaşın tahliye çalışmaları AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından sürdürülmektedir. Çalışmalara destek veren AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, jandarma, UMKE ve itfaiye ekiplerimiz ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız." ifadelerini paylaştı.

Editör: Huri Kaptan