17 yaşında iken öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar eden Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından çıkarılan örneklerin, baba ve anneyle uyuştuğunu, yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

FETH-İ KABİR İŞLEMİ SONUCU NE OLDU?

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim'de feth-i kabir işlemi yapıldığına değinilerek şunlar kaydedildi:

"İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi'nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir. Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu'na ait olup, yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir."

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ 

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi. 17 yaşındaki Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulundu. 

KAN DONDURAN CİNAYET SONRASI OLAYLAR

Kan donduran cinayet Türkiye kamuoyunda yankı uyandırırken tepkilere neden oldu. Katil Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçtı ve 197 gün saklandı. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Garipoğlu'nun yargılama süreci 18 Kasım 2011 tarihinde mahkûmiyet kararının verilmesiyle sona erdi. Cem Garipoğlu'nun 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendini asarak intihar ettiği açıklandı. Cem Garipoğlu'nun intiharına ilişkin şüpheler hala sürüyor. 

FETHİ KABİR TALEBİ KABUL EDİLDİ

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki yoğun şüphe ve artan iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etti. 

Bakanlıktan domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı iddiasına yanıt Bakanlıktan domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı iddiasına yanıt

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILDI

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, talebi kabul ederek Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazdı. Savcılık, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet mezarlığındaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.

Cem Garipoğlu'nun mezarından ne çıktı? "Kefen ve bez yoktu, kemikler ve kafatası dağınıktı..." Cem Garipoğlu'nun mezarından ne çıktı? "Kefen ve bez yoktu, kemikler ve kafatası dağınıktı..."

Editör: Huri Kaptan