Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki bir köyde, Menzil tarikatı üyelerinin yoğun olarak yaşadığı belirtilen bölgede otobüs duraklarının kadın ve erkek olarak ayrıldığı fotoğraflar, sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepki topladı. CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, bu uygulamanın kadına yönelik bir tahakküm olduğunu belirterek hukukun devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada ise bazı yorumlarda benzer uygulamaların yurt dışında da olduğu belirtilerek destek verildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN İRAN SORUMLUSU SALİHA AKBIYIK MİT TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN İRAN SORUMLUSU SALİHA AKBIYIK MİT TARAFINDAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

787554

BU KARE SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çekilen fotoğrafta, köydeki otobüs duraklarının kadın ve erkek olarak ayrıldığı görülüyor. Fotoğraf, kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

CHP'DEN SERT TEPKİ: "HUKUKUN EL ATMASI LAZIM"

CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, "Otobüs duraklarının kadın-erkek diye ayrılmasındaki asıl hedef kadındır. Bu tarikat anlayışı devletin her kurumuna nüfuz etmiş durumda. Bu uygulama kesinlikle kanunlarımıza ters, hukukun el atması lazım" dedi. Doğan, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Biz bu uygulamalara karşı Atatürkçü, devrimci değerlerden, ilerici politikalardan vazgeçmeden karanlık zihniyetle demokratik çerçeveler içerisinde mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.