Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 9. Uluslararası Zurnazen Festivali bu yıl Muğla’nın dört ilçesinde sanatseverleri ağırladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve dört gün süren festivalde, farklı ülkelerden zurna sanatçılarının yanı sıra Türkiye’den de değerli sanatçılar sahne alarak sanatseverlere coşku dolu anlar yaşattı.

FETHİYE'DE M.Ö KABUSU: FETHİYELİLER KORKU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR FETHİYE'DE M.Ö KABUSU: FETHİYELİLER KORKU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR

Zurnazen Festivali Sona Erdi

Uluslararası Zurnazen Festivali, Bodrum Kalesi’nde ünlü sanatçı Kubat’ın 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü aldığı sahne ile açılış yaptı. Festivalin ikinci günü ise 27 Ağustos 2024 tarihinde Menteşe ilçesinde Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açıkhava Tiyatrosu'nda oyuncu ve şarkıcı Öykü Gürman’ın sahne performansıyla devam etti. Zurnazen Festivali’nin üçüncü günü 28 Ağustos 2024 tarihinde Milas Atapark’ta İsmail Altunsaray’ın sahnesiyle renklendi. Festival 29 Ağustos 2024 tarihinde Fethiye Beşkaza Meydanı’nda Suzan Kardeş’in sahnesiyle sona erdi.

Sanat yönetmenliğini Eray İnal'ın sunuculuğunu ise Berkay Tulumbacı'nın üstlendiği Uluslararası Zurnazen Festivali, vatandaşları ücretsiz olarak sanatla buluşturdu. Festivale Bulgaristan’dan 2, Tayvan’dan 1 olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden toplam 11 zurna sanatçısı katılım gösterdi.

Zurnazen Festivali Fethiye

BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS: FESTİVALİMİZ DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE BİR İLK 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, festivalin son gününde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Geçmişten günümüze kültür ve sanatla var olan çok önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde yaşayanlar kendilerine binlerce yıl önce antik kentler inşa ederek sanatlarını icra etmişler. Bizler de dünyanın farklı coğrafyalarından gelen sanatçıları sanatın ve kültürün şehri Muğla’da aynı sahnede buluşturduk. Zurna festivalimiz dünyada ve ülkemizde bir ilk. Ortak bir enstrüman olan zurna ve müzik 4 gün boyunca Muğla’da yankılandı. Muğla’mıza gelerek bizlere bu keyfi yaşatan sanatçılarımıza ve katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Editör: Huri Kaptan