"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası alan Yakup Kürşad Yılmaz, 2021'de yapılan yeniden yargılama sonrası serbest bırakılmıştı. Geçen yıl avukat Belma Ünal ile dünya evine giren ve 64 yaşında üçüncü kez baba olan Kürşad Yılmaz, yeni doğan bebeğiyle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etti. 

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yılmaz, "Liderim Sayın Bahçeli ile yeni dünyaya gelen evladım 'Devlet İbrahim Kürşad' aynı karede olması benim için büyük mutluluk oldu. Dualarını aldık" ifadelerini kullandı.

"ALLAH HERKESİN EVLADINI KORUSUN"

MHP lideri Bahçeli ile çektirdiği fotoğrafı iki gün önce sosyal medya hesabından yayınlayan Yakup Kürşad Yılmaz bahse konu paylaşımına şu notu düştü:

"Evlâdı olmaktan her daim gurur ve onur duyduğum Türk dünyası lideri MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli, şahsımı çok anlamlı bir ziyaretle makamına kabul etti. Liderim Sayın Bahçeli ile yeni dünyaya gelen evladım 'Devlet İbrahim Kürşad'ın aynı karede olması benim için büyük mutluluk oldu. Dualarını aldık. Allah herkesin evladını korusun..." 

YAKUP KÜRŞAD YILMAZ KİMDİR? NERELİ?

Giresun'da 3 Mart 1960 tarihinde dünyaya gelen Yakup Kürşad Yılmaz, 12 Eylül Darbesi'nden önce Ülkücü Gençler Derneğinde yöneticilik yaptı. Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden’in vurulmasından dolayı cezaevine giren Kürşad Yılmaz, Türk hapishanelerinden toplamda 3 kez (1994, 1997, 1998) firar ettikten sonra 1998'de Bulgaristan'da yakalanarak tutuklandı.

Yakup Kürşad Yilmaz Ki̇mdi̇r

Yılmaz, 2005 yılına gelindiğinde Endüstri Holding’in yağmalanması suçundan tutuklandı.

NE KADAR HAPİS CEZASI ALDI?

Kürşad Yılmaz, Eski Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu'nun 1995'te öldürülmesi olayını düzenlemekten ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası aldı.

Yakup Kürşad Yilmaz Ki̇mdi̇r-1

NE ZAMAN TAHLİYE OLDU?

Suç örgütü liderliğinden Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşad Yılmaz, 2021 yılında avukatlarının yeniden yargılanma talebi sonrasında Alaattin Çakıcı ile birlikte 30 Ekim 2021 tarihinde "güvenlik" gerekçesiyle gece yarısı tahliye edildi.

EVLİ Mİ? KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Tülay Çetin'den 2016 yılında boşanan Yakup Kürşad Yılmaz'ın bu evliliğinden Alparslan Yılmaz ve Ülkü Yılmaz adında iki çocuğu var.

Kürşat Yılmaz Belma Ünal Ile Evlendi

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katilinin annesi konuştu: Devlete yalvardım... Polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katilinin annesi konuştu: Devlete yalvardım...

2023 yılında avukat Belma Ünal ile evlenen ve 2024'ün Temmuz ayında üçüncü kez baba olan Yılmaz'ın "Devlet İbrahim Kürşad" isminde bir çocuğu daha oldu.

64 Yaşında Baba Olan Kürşad Yılmaz Bebeğiyle Devlet Bahçeli'yi Ziyaret Etti! Yakup Kürşad Yılmaz Kimdir

Editör: Huri Kaptan