Silver Ray kruvaziyeri Bodrum'da Silver Ray kruvaziyeri Bodrum'da

Geçen Şubat ayında, Levent Arkan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı medyada yayımlandı ve bu durum üzerine şikayetler sonucu soruşturma başlatıldı. Arkan, Cumhurbaşkanı'na hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlamalarıyla Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından, yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Bilirkişi incelemesi tamamlandıktan sonra, 31 Mayıs'ta Levent Arkan tekrar gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün yapılan duruşmada Arkan’ın avukatlığını ünlü avukat Prof. Dr. Ersan Şen, Av. Eren Polat Kutlu ve Av. Taner Akıncı üstlendi. Duruşma sonucunda, Arkan’ın tahliyesine karar verildi.

56 GÜN HAPİS YATTI

Avukat Taner Akıncı, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Levent Arkan, 56 gün süren haksız ve hukuksuz tutukluluğundan kurtuldu. Dosya kapsamında suçlayacak hiçbir yasal delil bulunmamaktadır. Suçlamaları yönelten Hasan Dirin duruşmaya katılmadığı için yargılama ertelendi. Mahkeme, suçlama için yeterli delil görmedi ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Mahkeme heyetini tebrik ediyoruz ve adli kontrol tedbirlerinin tamamen kaldırılmış olması bizi memnun etti.”