Fethiye Haberleri Son Dakika Haber

5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali, Likya Granfondo bisiklet yarışı ile başladı

Muğla'da bu yıl beşincisi düzenlenen "Uluslararası Fethiye Spor Festivali" başladı. Heyecan dolu festivalin ilk gününde Uluslararası Likya Granfondo Bisiklet Yarışı yapıldı. Bisiklet yarışına Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden 32 sporcu katıldı.

Abone Ol

Spor turizminin gözde kentlerinden Muğla'da bu yıl beşincisi yapılan "Uluslararası Fethiye Spor Festivali" başladı. Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlendiği festivalin ilk gününde Uluslararası Likya Granfondo Bisiklet Yarışı yapıldı. Yarışçılar, Şehit Fethi Bey Parkı'ndan yola çıkarak uzun ve kısa parkurda mücadeleye katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit gazetecilere yaptığı açıklamada bisiklet yarışına Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden 32 sporcunun katıldığını anlattı.

"FESTİVALİMİZ ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR MARKA HALİNE GELDİ"

Yiğit, gelecek hafta festival kapsamında yüzme yarışının yapılacağını bildirerek şunları aktardı:

"Yüzme yarışında da yaklaşık 2 bin civarında kaydımız var. Artık festivalimiz uluslararası düzeyde bir marka haline geldi. Festivale geçtiğimiz yıllarda 3 bin 457 sporcu katılmıştı. Bu yıl spor branşlarını azaltmamıza rağmen aşağı yukarı aynı rakamları yine yakalayacağız." 

DERECEYE GİREN SPORCULAR BELLİ OLDU

Bu kapsamda bisiklet yarışında uzun parkur kadınlarda Seniz Pamuk birinci, Gökçe Demirsoy ikinci, Tuğba Can üçüncü oldu. Erkeklerde birinciliği Gökhan Uzuntaş, ikinciliği Ataman Şekerci, üçüncülüğü ise Toygar Süner elde etti. 

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kısa parkur kadınlarda birinciliği Pınar Kurtoğlu, ikinciliği Beyza Ersan, üçüncülüğü Elena Uluçay kazanan isim oldu. Erkeklerde ise Melih Taş birinci, Cengiz Güner ikinci, Mert Hüner üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara, düzenlenen törenle madalya ve ödülleri takdim edildi.

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1500 çocuğu bisikletle buluşturdu Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1500 çocuğu bisikletle buluşturdu