Gündem Haberleri

44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE

Türkiye genelinde uyuşturucu madde imalatçıları ve yerel suç örgütlerine yönelik "Narkoçelik-39" operasyonu düzenlendi. 44 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve hap ele geçirilirken birçok zehir taciri de yakalandı.

Loading...

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 44 ilde "Narkoçelik-39"operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

293 ZEHİR TACİRİ VE SOKAK SATICISI YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 44 ilde yürütülen "Narkoçelik-39" operasyonlarında 681 ekip ve bin 876 personel yer aldı. Ayrıca 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği operasyonlarda aktif rol aldı. Operasyonlar sonucunda, toplamda 470 kg uyuşturucu madde ve 4 milyon 945 bin 832 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde 293 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

İSTANBUL'DA 4,5 MİLYON UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonların en dikkat çekenlerinden biri İstanbul’da gerçekleşirken İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, 4 milyon 565 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Öte yandan uyuşturucu hapların imalatında kullanılan 14 hap basma ve paketleme makinesi bulundu. Operasyon sonucu 59 sokak satıcısı yakalandı.

Operasyonların yoğun şekilde gerçekleştirildiği iller arasında Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Antalya, İzmir, Osmaniye, Hatay, Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Konya, Samsun ve Karaman yer aldı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler; metamfetamin, skunk, esrar, kokain ve milyonlarca adet uyuşturucu hap oldu. Her ilde yapılan operasyonlar neticesinde çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

 İLLERDEKİ OPERASYONLAR İLE ELE GEÇİRİLEN MADDELER

Mersin: 262 kg metamfetamin ele geçirildi, 3 sokak satıcısı yakalandı.
Gaziantep: 124 kg metamfetamin ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.
Diyarbakır: 58 kg skunk ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.
Antalya: 8 kg esrar ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.
İzmir: 5,5 kg kokain ve 10 bin 542 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.
Osmaniye: 5 kg skunk ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.
Hatay: 5 bin 645 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı.
Afyonkarahisar: 162 bin 232 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.
Adana: 145 bin 498 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.
Ankara: Bir kargo paketi içerisinde 20 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.
Konya: 15 bin 792 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı.
Samsun: 15 bin 588 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 sokak satıcısı yakalandı.
Karaman: 5 bin 544 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı.

ZEHİR TACİRLERİ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin sokaklarını ve gençlerini uyuşturucu tacirlerinden temizlemekte kararlı olduklarını ifade etti. Operasyonlarda emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin" diyerek, operasyonların milletin duasıyla devam edeceğinin altını çizdi. Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığa vurgu yaparak, zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına asla göz açtırmayacaklarını kaydetti.